Nederland een prachtig land waar wij zelf in wonen. Hoe leuk is het dan om deze uitbreiding te hebben? Lees deze review en ontdek waarom dit spel zo leuk is om te spelen.

Waarom zou je dit spel willen spelen?

Het mooie is dat deze uitbreiding zich afspeelt in ons eigen land met een klein stukje van Belgie. Je maakt kennis met de typische Nederlandse kanalen en sloten, welke worden ingezet als spelelement. Nergens vind je zoveel kanalen en sloten als in ons eigen kikkerland, waar je dan weer met bootjes door heen moet. Je speelt dit spel met minimaal twee en maximaal vijf spelers. Het is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en ouder en de speeltijd is ongeveer 45 minuten. Het is ontwikkeld door Days of Wonder.

Hoe verloopt het spel?

Het spel is zeer eenvoudig en zit goed in elkaar. Je kunt dit spel alleen maar spelen met het basisspel van Ticket to Ride. Het is populair en terecht want het is het perfecte familiespel. Deze uitbreiding is een welkome aanvulling en in de basis neem je de kaarten en leg je routes aan. Het is niet anders dan bij het basisspel.

De kaart van Nederland

Dit spel speelt zich af in ons eigen land, logisch dat je dan de kaart van Nederland voor je neus krijgt. Het is wel opvallend, want er worden alleen maar dubbele routes op de kaart afgebeeld. Dit is fijn daardoor wordt de interactie mooier. Bij dubbele routes moet je tol aan elkaar betalen.

Wat is er nieuw in Ticket to Ride Nederland?

Je kunt over de bruggen waar bruggen zijn treinroutes aanleggen. Je moet om zo’n brug over te steken wel tol betalen aan de bank of andere spelers. Het is een belangrijke toevoeging aan het spel, wat het juist uitdagend maakt. Je kunt aan het einde van het spel extra punten verdienen door een aantal tolbrug munten dat je als speler in bezit hebt. Dit kan wel flink oplopen.

Tips om dit spel goed te kunnen spelen!

Hieronder een aantal tips waardoor je het spel goed kunt spelen.

Tip 1: Verzamel veel tolbrug munten dit levert veel bonuspunten op. Soms wel tot 55 bonuspunten met de meeste tolmunten

Tip 2: Zorg dat je veel tol kunt innen.

Tip 3: Leen niet te veel geld voor tolmunten als je een tekort hebt. Dit levert je namelijk vijf strafpunten op.

Conclusie

Ticket to Ride Nederland is een mooie aanvulling op het basisspel. Het leuke is dat je veel zult herkennen uit ons eigen land. Wel leuk om op deze manier ons mooie kikkerland eens te verkennen. Verder is het zeer eenvoudig en ruim opgezet. Het mooie is dat er een extra spelelement aan is toegevoegd. Dit spel element met de tolbruggen maakt het spel nog spannender. Daardoor wordt het nog leuker om het met de hele familie te spelen en het basisspel aan te vullen. Je krijgt een enorme uitdaging met de extra tolbruggen en het mooie is dat je ook echt bruggen over moet en geniet van de opzet van ons land. Het is een makkelijke uitbreiding en je hebt het zo onder de knie. Niet zo vreemd dus dat dit een populaire aanvulling is. Het leuke is ook dat je gebruik maakt van bootjes en geniet van de extra punten die je kunt verdienen. Let wel op dat je niet te veel geld leent, dit kost je veel punten. Kortom een prachtige aanvulling die zeker niet mag ontbreken in je verzameling als je dit spel graag speelt. Een mooi spel wat je moet proberen.

Bekijk hieronder aanbiedingen en uitbreidingen van Ticket to Ride Nederland

€19,01
€21,99
Op voorraad