Bordspellen waarbij je met de ander samenwerkt zijn niet zo makkelijk te vinden. Toch komen ze steeds meer. Logisch, want mensen willen ook eens op een andere manier met elkaar een spel spelen. Het is gezellig om op deze manier met elkaar te spelen. Er gaat niet zo zeer meer een strijdt gaande die ervoor zorgt dat je elkaar als rivaal ziet. Bij dit soort bordspellen zie je elkaar meer als compagnon. Bekijk de lijst met leukste bordspellen voor samenwerking en geniet van de interactieve manier van spelen.

Lijst met beste bordspellen samenwerking

Hieronder vind je een lijst met de beste bordspellen die samenwerking niet uit de weg gaan. Zoek het leukste spel en speel het samen.

1. De Crew – Kaartspel

Bij dit kaartspel moet je goed samenwerken. Het is bekroond tot spel van 2020. Bij dit coöperatief kaartspel moeten jullie 50 verschillende missies spelen en daarmee het heelal doorkruisen. Indien je erin slaagt en goed samenwerkt kun je het winnen. Een foute kaart kan einde missie zijn. De communicatiemiddelen in de ruimte zijn beperkt. Praten gaat niet, maak slim gebruik van de middelen die je hebt en ga aan de slag. Probeer op deze manier te winnen. De spelregels zijn eenvoudig, maar goede communicatie is wel vereist.

2. White Goblin Games Het Verboden Eiland

Een populair spel waarbij je het verboden eiland moet redden. Samen vorm je een team en moet je voorkomen dat het eiland zinkt. Je hebt genoeg tijd om de vier schatten te pakken, maar je moet wel goed opletten. Het is een eenvoudig spel en duurt niet lang.

3. Mysterium

Dit spel is net zo mysterieus als de naam zelf. Je moet samenwerken en het is echt een hoogstandje op spellen gebied. De vormgeving is prachtig en dit nodigt uit om samen te spelen. Speel samen en los het mysterie op. Je speelt dit spel met 2-7 spelers. Je kruipt in de huid van een geest die in een oud landhuis woont. De geest in dit spel communiceert en stuurt daarom visioenen naar helderzienden. Deze moeten de fatale avond reconstrueren. Het is een uitdaging en je zult goed moeten samenwerken.

4. De Vergeten Stad – Bordspel

Prachtig bordspel waarbij je samenwerkt van White Goblin Games. Vindt de vliegmachine en ontdek alle geheimen van de vergeten stad. Het is een makkelijk bordspel om te spelen en je zult genieten van de samenwerking met elkaar. Vlucht voordat je verloren raakt in deze verborgen stad. Geniet van de spanning en breng het samen tot een goed eind. Een mooi spel om samen te spelen.

5. Legenden van Andor

In dit avonturenspel werk je samen en dit bordspel heeft ook de prijs voor Expertspellen gewonnen. Het is een mooi vormgegeven spel waarbij je kunt genieten van de opbouw en het artwork. Michael Menzel heeft dit spel vormgegeven. Je moet het fantasieeiland Andor verdedigen tegen allerlei monsters. Zo kruipen ze in de huis van een dwerg, tovenaar, krijger of boogschutter. Je verzameld allerlei voorwerpen en op die manier kun je jouw tegenstander beter aan.

6. Escape Room The Game Basisspel – Bordspel

Geweldig bordspel waarbij je samen moet werken om te ontsnappen uit de kamer waar jullie inzitten. Je hebt een uur de tijd en je moet dan de misteries in dit spel oplossen. Het mooie is dat het eigenlijk net zo gaat als in het echt. Je moet een code kraken en allerlei opdrachten doen. Je kunt dit niet alleen en moet echt samenwerken. Ideaal om met zijn allen te doen en er is samenwerking voor nodig.

7. Coöperatief bordspel – [Marbushka] – Güs en het magische woud – kinder en familie gezelschapsspel

Een prachtig bordspel geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. je moet de bewoners van het magische woud helpen om de juiste weg te vinden, maar er groeien steeds planten. Deze staan in de weg Ga op in de magie en ontdek alles wat je nodig hebt om dit spel te winnen. Een heerlijk spel om samen te spelen. Het vereist wel enige discipline en je kunt er veel van leren. Het mooie is dat je op deze manier veel kunt leren. Je krijgt inzicht en kun genieten van de prachtige graphics.

Veelgestelde vragen

Wat zijn coöperatieve spellen?

Coöperatieve spellen zijn spellen waarbij je met elkaar samen werkt. Deze samenwerking bij bordspellen is belangrijk. Je bent niet langer elkaars rivaal, maar je moet juist samenwerken. Het is vaak de ideale manier om op een andere manier met elkaar te spelen en je leert om beter met elkaar samen te werken.

Welke soort bordspellen voor samenwerken zijn er?

Er zijn veel soorten bordspellen die samenwerking vereisen. Op deze manier moet je vaak aan iets bouwen. Er zijn spellen die uit gaan van strategie en handel, maar er zijn ook simpele spellen en spellen die je denkvermogen triggeren.

Bekijk hieronder de volledige top-7 bordspellen met samenwerking