Kaartspellen worden al heel lang gespeeld. Er is veel variatie gekomen op het originele kaartspel. Kaartspellen zijn in deze tijd in allerlei variaties te verkrijgen. Dit is ideaal, want je hebt niet altijd de luxe om met een hele groep mensen te spelen. Dit is niet erg, want ook met twee personen kun je goed samen spelen. In deze lijst vindt je een overzicht met de leukste kaartspellen voor twee personen. Hoewel smaken natuurlijk altijd verschillend zijn, vind je vast en zeker een kaartspel in deze lijst met leukste en beste kaartspellen voor twee personen.

Lijst met leukste en beste kaartspellen voor 2 personen

Er zijn misschien wel duizend kaartspellen te vinden. Lastig om daar tussen te kiezen. In deze lijst vind je de leukste en beste kaartspellen die je met 2 personen kunt spelen. Check deze lijst en ga samen een kaartspel spelen.

Halli Galli

Halli Galli is misschien wel een van de bekendste kaartspellen van Nederland. Het is een interactief spel waar je veel lol mee kunt hebben. Het is een spectaculair reactiespel, als je tot 5 kunt tellen kan je meedoen. Het spel gaat als volgt:

Iedere speler krijgt een stapel kaarten. Op elke kaart zie je een of meer stukken fruit staan. Om beurten draai je een kaart om, dit doe je tegelijk. Is er al een kaart eerder omgedraaid? Dan leg je deze kaart er bovenop. Op deze manier is er altijd meer één kaart zichtbaar. Zijn er precies 5 dezelfde vruchten zichtbaar? Dan is het taak aan de spelers om zo snel mogelijk op de bel te drukken. Ben jij de eerste? Jij hebt alle open kaarten verdient. Degene die geen kaarten meer heeft verliest. Het is een leerzaam spel voor jonge kinderen, maar het zo leuk dat het ook zeker geschikt is voor volwassenen. Speel dit kaartspel met je familie, vrienden of mede studenten. Het is eenvoudig, het duurt maar 10 minuten en het is ontzettend lollig.

UNO Kaartspel

Met UNO ben je verzekerd van speelplezier voor iedereen. Het is een bekend spel en mag daarom ook niet op deze lijst ontbreken. Doel van het spel is om de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of met hetzelfde symbool te troeven. Maar let goed op de andere kandidaat kan bluffen en er zijn actiekaarten in het spel. Dit spel begint met meerdere kaarten, de bovenste kaart op de stapel is meestel leidend, de volgende kaart moet hierbij aansluiten. De pestkaarten kunnen zorgen voor een extra wending in het spel. Heb je de laatste kaart in handen? Roep dan heel snel ‘UNO’ voor je het weet moet je twee kaarten pakken, want als de ander te snel is en je hebt het niet in de gaten ben je de klos.

Lost Cities: Het Kaartspel

Een spannend spel voor 2 spelers waarbij je moet plannen en bluffen. Door kaarten van 5 verschillende kleuren van laag naar hoog te leggen bouw je expedities. Om beurten leg je een kaart uit de hand in een expeditie of op de aflegstapel. Zit de ander dwars door kaarten vast te houden. Je kunt met de weddenschap kaarten plus- of minpunten van een expeditie vermeerderen. Het is eenvoudig, maar je krijgt tactische uitdagingen en genoeg mogelijkheden.

Port Royal – Kaartspel

Port Royal is een kaartspel vol met risico’s en tactieken. Verzamel met behulp van allerlei verschillende schepen zoveel mogelijk gouden munten. Deze worden om beurten van de stapel getrokken. Ligt er een tweede van een kleur op tafel? Jammer, je beurt is voorbij. Er zijn met de karakters diverse voordelen in dit spel. Deze leveren net als expedities onverwinningspunten op, deze leiden jou naar de winst in Port Royal. Neem risico met dit eenvoudige kaartspel en wees slim en win.

Take 5

In dit spel staan geluk, bluffen, goed tellen centraal. Het spel heeft 104 kaarten met elk een andere waarde, ook zitten er kaarten met strafpunten tussen. Iedere speler krijgt 10 kaarten en zien 4 open kaarten op tafel. Elke speler kiest een kaart uit als er een ronde is, legt deze gedekt voor zich neer en de spelers draaien tegelijk hun kaarten om, deze leggen ze aan bij de liggende kaarten. Indien iemand de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet deze de vijfkaarten van die rij als strafpunt nemen, dit voordat hij zijn kaart neerlegt. Heb je na 10 ronden de minste strafpunten? Dan heb je gewonnen.

Take 5! is een ideaal spel voor grotere groepen mensen die een eenvoudig, snel een spelletje willen spelen. Daarom is dit spel erg populair onder studenten en grotere families. Vanaf 10 jaar.

Veelgestelde vragen?

Waarom zou je voor een kaartspel voor twee personen kiezen?

Hierboven is de optie voor kaartspellen met twee personen al naar voren gekomen. Spelletjes spelen zijn altijd leuk, het is gezellig en je hebt veel lol. Maar waarom zou je voor een kaartspel voor twee personen kiezen? Er zijn genoeg bord spellen te vinden, alleen zijn deze vaak niet optimaal om met maar twee personen te spelen. Het voordeel van een kaartspel is dat deze vaak wat eenvoudiger in elkaar zitten, ze zijn opgezet voor twee personen of meer en ze zijn vaak gewoon heel erg leuk. Genoeg redenen dus om voor een kaartspel te kiezen als je maar met zijn tweeën bent.

Bekijk hieronder de volledige top-5 leukste kaartspellen voor twee personen