Deze uitbreiding Ticket to Ride United Kingdom & Pennsylvania is een uitbreiding die veel nieuwe mogelijkheden biedt. Ticket to Ride is sowieso al een geweldig spel om te spelen, een spel dat in populariteit wint. De mogelijkheden springen er uit met dit spel en het is in 2015 op de markt gebracht. Met het dubbelzijdig speelbord kun je genieten van een spel dat zich afspeelt in de UK en Pennsylvania. In deze review lees je wat het spel inhoudt en kun je tips lezen. Lees snel verder en ontdek waarom deze uitbreiding een welkome aanvulling is op het basisspel.

Waarom zou je dit spel spelen?

Deze uitbreiding is een ware aanwinst voor het basisspel. Het bestaat uit twee speelborden doordat het dubbelzijdig is, daardoor is het leuk om te spelen. Dit zorgt voor veel afwisseling, waardoor je jezelf niet snel zult vervelen. Verder is het spel uitgebreid met veel nieuwe spelelementen, welke je niet snel in het basisspel vindt. Daardoor is het spannend en uitdagend, dit maakt dat het spel leuk is om te spelen met de hele familie. Verder is het goed opgezet en duidelijk uitgelegd.

Hoe speel je dit spel?

Allereerst moet je weten dat je voor dit spel het basisspel van Ticket to Ride nodig hebt, dit is namelijk een uitbreiding. Je kunt dit spel spelen als je acht jaar of ouder bent. Het minimaal aantal spelers is twee en je kunt het tot vijf spelers spelen. Het is ontwikkeld door Days of Wonder en is een aanvulling op het bekende basisspel Ticket to Ride. De speeltijd is ongeveer zestig minuten.

Bij de UK versie dien je veel gebruik te maken van extra veerboten. Deze kun je toevoegen aan je route en op deze manier kun je over het hele bord manoeuvreren.
Je mag tijdens je beurt vier treinkaarten inleveren wat telt voor één locomotief. De mogelijkheden zijn bij de start van het spel beperkt maar naar mate het spel verloopt zal het sneller gaan. Je kunt gebruik maken van de zogenaamde technologie kaarten. Hiermee kun je extra punten verdienen.

Bij het Pennsylvania deel maak je gebruik van aandelen. Het basisspel is hetzelfde maar je kunt meer handelen in aandelen. Dit is een totaal nieuwe mogelijkheid om punten te scoren. Wat je direct zult zien is dat het spelbord erg veel enkele routes bevat. Eigenlijk zo goed als alle routes zijn enkel die in het midden van het bord liggen. Langs de randen bevinden zich dubbele treinsporen.

Tips voor dit spel

Hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je dit spel moeiteloos kunt spelen:

Tip 1: Leg ieder aandeel wat je kunt verkrijgen met de achterkant naar boven voor je neer. Andere spelers kunnen zo dus niet in één oogopslag zien welke aandelen andere spelers bezitten. Het is zaak dat je vooral moet opletten wat voor aandelen andere spelers nemen en dit proberen te onthouden. Op deze manier kun je veel winst behalen.

Tip 2: Let goed op het aantal aandelen dat je kunt verdienen dit levert veel punten op.

Tip 3: Technologiekaarten zijn beschikbaar voor iedereen. Hiermee kun je bonuspunten behalen. Technologiekaarten liggen alleen open naast het speelbord, je mag één technologiekaart aan het begin van je beurt aankopen.

Conclusie:

Het is een mooie uitbreiding waaraan je veel spel plezier zult beleven. Het mooie aan deze uitbreiding is ook nog eens dat je er veel spelelementen bijkrijgt die je niet in het basisspel vindt. Doordat het uit twee spelborden bestaat heb je ook nog eens veel keuze. Dit is dan ook erg leuk, waardoor je kunt kiezen wat je gaat doen. Verder is het spel ruim opgezet en krijg je er veel voor terug. Het is mooi kwa opzet en je zult genieten van het spelverloop. Het mooie aan deze uitbreiding is dat je door de UK en Pennsylvania kunt reizen. Je krijgt veel opdrachten en het spel is daardoor uitdagend. Ontdek dit spel en schaf het vandaag nog aan.

Bekijk hieronder aanbiedingen en edities van Ticket to Ride UK & Pennsylvania

Tagged in:

, , ,