Spellen spelen met je vrienden is leuk. Organiseer een gezellige avond met je familie-en-of-vrienden en speel samen een spel. Party spellen zijn leuk, je kunt dit vaak in teams doen en je hebt veel lol. Wil jij het leukste party spel ontdekken? Check dan de lijst met 10 leukste partyspellen.

Lijst met 10 leukste party spellen

1. 30 Seconds Herziene Editie – Bordspel

Dit spel is geweldig om met je vrienden te spelen. Je speelt in teams en hebt 30 seconden om zoveel mogelijk begrippen die je op het kaartje ziet te omschrijven. Hoe meer jullie raden hoe meer velden jullie naar voren mogen. De dobbelsteen kan daar nog verandering in brengen. Haalt jouw team als eerste de finish? Een erg leuk spel dat je met een grote groep kunt spelen. Je zult veel lol beleven en genieten van het uitbeelden.

2. Saboteur – Kaartspel

Je legt in dit spel een mijnenstelsel met gangen aan. Alle spelers krijgen een rol in het geheim, dit wordt aan ieder van hen toegewezen. Via de gangen proberen de dwergen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs moeten proberen om dit te verhinderen. Het hangt af van je rol maar je kunt winstpunten zogenoemde goudklompjes verdienen of je bent een mislukking. Je kunt met de actiekaartjes andere spelers hinderen of informatie over de locatie van de edelsteen verzamelen. Je kunt dit spel met drie tot tien spelers spelen.

3. Staycool -Bordspel

Dit spel is erg leuk om met al je vrienden te spelen. Je wordt in dit spel door je medespelers overrompelt met heel veel vragen, deze moet je binnen de gestelde tijd van de timer beantwoorden. Het is de bedoeling dat twee medespelers je al deze vragen tegelijkertijd stellen. Je moet ze ook op twee manieren beantwoorden. Aan het einde van het spel kijk je wie de meeste antwoorden goed heeft. Je kunt dit spel met drie tot zeven spelers spelen en het is voor de leeftijd van twaalf jaar en ouder.

4. Weerwolven van Wakkerdam – Kaartspel – Partyspel

Dit party spel is ontzettend leuk om met een groep vrienden te spelen. Gezellig zo op een avond samen. Het mooie aan dit spel is dat je het vanaf 10 jaar oud kunt spelen en met acht tot achttien spelers. Het is een spannend spel waarbij aan iedere speler een rol wordt toebedeeld. De andere spelers die krijgen een karakter en mogen deze eigenschappen van het karakter uitbeelden. Elimineert de weerwolf je? Of elimineer jij de weerwolf?

5. Set partyspel

Een erg leuk spel waarbij je kaarten moet groeperen. Je legt de kaarten op tafel en je kunt de symbolen in groepjes bij elkaar leggen. Je moet proberen om zo snel mogelijk een groepje van zes te vormen. Degene die het eerste een groepje heeft gevormd roept heel hard SET. Heb je een groepje gevormd dan win je . Ga door tot alle kaarten op zijn. Een erg leuk spel waarmee je veel lol zult beleven.

6. Halli Galli

Een spectaculair reactie spel dat je in een groep tot zes personen kunt spelen. Het leuke aan dit spel is dat je echt heel snel moet reageren. Hoe sneller de ander is hoe minder jij kans hebt op de kaarten. Je moet proberen om van een vrucht vijf dezelfde te hebben. Goed reageren dus en je hand naar die bel. Een spel dat al jaren populair is. Veel mensen spelen dit spel en kunnen hun lol op. Het is lachen en de bel gaat continu. Zeker met een grotere groep is dit een geweldig spel om te spelen.

7. Speedcups

Bij dit spel wordt er om snelheid en reactie gevraagd. Elke speler krijgt vijf bekers in diverse kleuren. Je krijgt ook een kaartje dat wordt elke beurt omgedraaid. Deze wordt op het midden van de tafel gelegd. Op dit kaartje staan afbeeldingen afgebeeld bijvoorbeeld: vijf bomen naast elkaar, een rode boom, een gele boom, een groene boom, een blauwe boom en een zwarte boom. De volgorde is dat een lijn van vijf en dan rood-geel-groen-blauw-zwart. Zie jij dit? Zet dit dan snel neer. Het kan kan verticaal zijn, maar het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk reageert.

8. Gesjaakt!

Een fantastisch party spel in de vorm van een kaartspel om met de hele familie of je groep vrienden te spelen. Voor je het weet ben je de sjaak. Het gaat erom dat je ervoor zorgt dat je jouw strafpunten afkoopt. Op de kaarten staan strafpunten en deze worden steeds meer. Houdt alles goed in de gaten en zorg ervoor dat jij niet de sjaak bent.

9. Bananagrams Actiespel

Een geweldig spel dat je echt met een grote groep kunt spelen. Je puzzelt en maakt een kruiswoordpuzzel. Je maakt tegelijk met alle spelers zo’n puzzel. Je kunt letters ruilen, je pakt een nieuwe als een speler klaar is.

10. Dodelijke Dilemma’s Actiespel

Dit actiespel is perfect om met een grote groep te spelen. Je kunt dit spel spelen met een groep tot wel veertien spelers. Een van de spelers staat voor een dilemma. Kom jij erachter? Het is een spel vol sensatie en je moet allerlei dingen ondernemen en oplossen. Geniet van de snelheid en de actie.

Veelgestelde vragen:

Wat is een party spel?

Een party spel is een spel dat je vaak in teams speelt. Verder is het gericht op samen spelen met vrienden en familie. Vaak doe je een quiz, stel je vragen of teken je dingen. Het kan ook om dingen uitbeelden gaan.

Welke soorten party spellen zijn er?

Er zijn diverse soorten party spellen zoals: spellen om in teams te spelen, quiz spellen, spellen waarbij je dingen uitbeeld of waarbij je samen handelt of samenwerkt.

Bekijk hieronder de volledige top-10 leukste spellen voor een vriendenavond