Spellen spelen is leuk. Het is een fijn tijdverdrijf en je leert er veel van. Het bevordert je denkvermogen en traint je geheugen. Ook als je volwassen bent is het leuk om een spel te spelen. Veel volwassenen die alleen zijn spelen een spel op de computer. Leuk, maar niet voor je ogen. Het is niet goed om continu achter een computer of smartphone of tablet te zitten. Het mooie is dat er ook fysieke spellen te verkrijgen zijn, deze zijn geschikt voor 1 persoon. Fijn, want je kunt niet altijd een spel spelen met iemand samen. Sommige mensen wonen gewoon niet samen of willen soms alleen spelen. Niet veel mensen weten dat er spellen voor 1 persoon bestaan. In dit artikel vind je daarom een lijst met de leukste spellen voor een persoon. Geniet van een spel in je eentje en zoek er een uit de lijst.

Lijst met leukste spellen voor 1 persoon

999Games Vrijdag

Ken jij het verhaal nog van Robinson die alleen op een onbewoond eiland komt nadat hij is gestrand met zijn schip. Hij komt in dit spel plotseling aan wal en jij wilt dat hij jouw eiland verlaat. Jij leert hem nieuwe vaardigheden zodat zijn overlevingskansen op het eiland toenemen. Indien Robinson er in slaagt om twee piraten te verslaan verlaat hij het eiland en heb jij het weer voor jezelf.

Dit spel is geschikt voor een persoon vanaf 10 jaar oud. Je moet als speler proberen om Robinson door het spel heen te leiden. Hij moet zonder dat hij dood gaat twee piraten verslaan. De gevechtskaarten die erbij zitten stellen zijn vaardigheden voor. Hij begint met twee levens. Je kunt hem op twee manieren helpen. Een: je kunt de gevaren bestrijden en op deze manier extra gevechtskaarten bemachtigen. Of je verliest bewust en betaald met zijn levenspunten. Houdt hem gezond en speel dit spel uit en win.

Clever – Dobbelspel

Dit is een zeer tactisch dobbelspel en het is razend spannend. Dobbel en vul een bijbehorende categorie in. Je krijgt in elke categorie een aantal punten. Let wel goed op het overgebleven aantal dobbelstenen. Sommige dobbelstenen met een lager resultaat moet je op een zilveren dienblad leggen en dan aftrekken. Het is een spannend spel wat je makkelijk in je eentje kunt spelen.

€14,43
€16,99
Op voorraad

Keer op Keer 2 – Dobbelspel

Keer op keer is bij veel mensen favoriet. Je kunt dit spel dan ook goed in je eentje spelen. Het is een zeer populair spel, wat zelfs een beetje verslavend kan zijn. Het spel gaat als volgt:

De bedoeling is dat je zo snel mogelijk vakjes aankruist en op deze manier kolommen, rijen en gelijk gekleurde gebieden vult. Je combineert dit aan de aangrenzende vakjes en je mag de gekozen kleur aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer zo een goede combinatie te vullen. Maar pas op de bom! Dan gaan er vakjes weg.

999Games EXIT

Met dit spel kraak jij je brein. Op deze manier zul je jouw hersenen goed trainen. Dit spel is ideaal om alleen te spelen. Het is de bedoeling om binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en codes te kraken. Je kunt dit spel spelen in je eentje, maar ook met drie andere personen.

999Games Brains: De Japanse Tuinen

Een leuk spel waarbij je flink moet nadenken. Je moet steeds een Japanse tuin aanleggen. Op die manier maak je steeds weer een andere puzzel. Leg alle paden aan elkaar en probeer de puzzel op te lossen. Het wordt steeds moeilijker en het is een zeer uitdagend spel. Dit spel is echt alleen voor een persoon.

Veelgestelde vragen:

Wat is een spel voor 1 persoon?

Een spel voor een persoon is een spel dat zo ontwikkeld is dat je het ook echt alleen kunt spelen. Het kan gaan om een kaartspel, maar ook dobbelspelen maken hier deel van uit. Het mooie is dat deze spellen ook echt voor een persoon bedoeld zijn. Op deze manier kun je ook een keer in je eentje een spel spelen.

Welke soorten spellen zijn er voor 1 persoon?

Er zijn diverse soorten spellen voor 1 persoon in omloop. Het kan gaan om een dobbelspel, een kaartspel, een dekspel of een ander soort spel. Deze spellen zijn er vaak zo opgericht dat je deze alleen maar alleen kunt spelen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 leukste spellen voor één persoon