Nijntje is door Dick Bruna in het leven geroepen. Wereldwijd stond hij bekend om Nijntje. Dick Bruna is inmiddels overleden, maar Nijntje is nog steeds in leven. Sterker nog Nijntje is bij veel kinderen nog steeds favoriet. Logisch, want kinderen herkennen Nijntje door de herkenbare karaktertrekken als het mondje met kruis. Kinderen vinden Nijntje aandoenlijk en genieten volop van Nijntjes aanwezigheid. Er is van alles van Nijntje in omloop. Knuffels, filmpjes, boekjes, kinderkamer accessoires en behang. Er zijn ook diverse spellen van Nijntje te verkrijgen. Hieronder een lijst met de 5 beste Nijntje spellen. Zo wordt spelletjes spelen voor jouw kleine nog leuker.

Top 5 met beste Nijntje spellen

Nijntje Verstoppertje Spelen – Kinderspel

Dit spel van Identity Games is het spel voor kleine kinderen. Het karakter Nijntje speelt hierin de hoofdrol. Dit spel zal je kleine geweldig vinden. Dit spel werkt als volg:

Er zit een echt Nijntje bij dit spel. Deze verstop je ergens in je kamer en je drukt op de knop. Nijntje roept dan om de 10 seconden: ‘Ik ben hier!’ Jou kind zal gaan zoeken, samen zoek je naar Nijntje. Wie Nijntje als eerste vindt heeft het spel gevonden. Dit spel is geschikt voor kinderen van een tot en met drie jaar oud.

Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet

Ravensburger heeft een prachtig kwartet van Nijntje op de markt gebracht. Niet alleen Nijntje speelt hierin de hoofdrol, maar ook andere karakters van Dick Bruna. Het leuke aan dit Nijntje spel is dat het voor elk klein kind herkenbaar is. Op elke kaart staan duidelijke afbeeldingen afgebeeld. De kinderen kunnen op deze manier de andere kaart vragen en ze alle vier verzamelen. Het is dus gewoon kwartet, maar dan zonder te lezen. Het leuke hieraan is dat kinderen er spelenderwijs van leren. Dit Nijntje spel is dan ook zeer geschikt voor kleuters die nog niet kunnen lezen. Een groot voordeel eraan is dat je kind ervan leert, het is dus zeker educatief. De kaarten zijn ook nog eens lekker groot waardoor ze fijn in de hand liggen.

Nijntje Geluidjes Raden – Kinderspel

Dit Nijntje spel is origineel en bij uitstek geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar oud. Je kunt het met minimaal twee spelers tot maximaal vier spelers spelen. Dit spel gaat als volgt:

Je vindt in dit spel twee onderwerpen. Dieren en alledaagse voorwerpen maken deel uit van dit spel. Alle afbeeldingen zijn in Dick Bruna stijl en ze sluiten aan op de belevingswereld van het kind. Het is heel eenvoudig. Je drukt op de knop en hoort een geluidje. Indien het dier of artikel bij het geluid past wat op de kaart staat klap je het luikjes dicht. Het mooie aan dit spel is dat je kunt kiezen uit drie speelmogelijkheden. Deze sluiten allemaal bij de vaardigheden van het kind. Indien het kind of de volwassenen als eerste alle luikjes dicht heeft van de geluidsconsole wordt er een teken gegeven dat het goed is. Diegene heeft dan gewonnen.

Ravensburger nijntje bonte ballonnen – leerspel

Bonte ballonnen van Ravensburger is wellicht het bekendste spel van Nijntje. Dit spel wordt al hele lang gespeeld en veel mensen kunnen het zich nog herinneren van toen ze klein waren. Het leuke aan dit spel is dat kinderen ervan leren. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te spelen. Heerlijk als je jouw kind zo ziet genieten. Dit spel gaat als volgt:

Elke speler krijgt een gekleurde kaart met ballonnen. Er is een dobbelsteen met kleurtjes. Elke ballon heeft een kleur die op de dobbelsteen staat. Om beurten mag je gooien. Heb je een kleur van de ballon? Dan leg je er een ballon op. Zo ga je door tot je alle ballonnen hebt verzameld.

Ravensburger nijntje XL memory

Memory is goed voor het geheugen van je kind. Ravensburger heeft memory ontwikkelt in XL formaat. Dit is fijn voor je kind, zo ziet het alle afbeeldingen beter. Het mooie aan dit spel is dat het eenvoud bevat. Je legt alle afbeeldingen op zijn kop en je kind draait samen met jou om beurten twee kaarten om. Zijn de afbeeldingen hetzelfde? Dan mag diegene ze houden. Zijn ze verschillend dan ga je verder en zoek je naar de afbeeldingen die wel hetzelfde zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Nijntje spellen?

Nijntje spellen zijn spellen die aansluiten op de belevingswereld van peuters- en kleuters. Het mooie aan deze spellen is dat het karakter Nijntje een grote rol speelt. Vaak zijn het spellen die makkelijk zijn om te spelen. Ook zit er vaak een educatief karakter achter. De spellen zijn eenvoudig kwa opzet en kinderen genieten ervan.

Welke soort Nijntje spellen zijn er?

Er zijn diverse soorten Nijntje spellen te verkrijgen. Vaak gaat het om memorie, kwartet of dobbelspellen. Deze spellen zijn altijd educatief en sluiten aan bij de ontwikkeling van een kind. Het mooie aan deze spellen is dat er altijd vanuit kleur en beeld wordt gewerkt. Iets wat kinderen erg aantrekt op de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar.

Vanaf welke leeftijd kan je kind een Nijntje spel spelen?

De meeste kinderen kunnen vanaf een jaar of twee a drie een spel spelen. Dit is ook goed voor hun ontwikkeling. Ze leren om samen te werken en genieten van de tijd met jou als ouder samen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 leukste spellen van Nijntje