Bordspellen zijn leuk om te spelen. Veel mensen spelen een bordspel. Het is gezellig om een bordspel te spelen en het is leuk om ervan te leren. Vaak zijn strategische bordspellen ook erg leuk om te spelen. Maar wat zijn nu de leukste strategische bordspellen? Lees het hier in de lijst met leukste strategische bordspellen.

Lijst met strategische bordspellen

Carcata – Strategisch Bordspel – Goliath

Bij dit strategisch bordspel waan je jezelf op een vulkanisch eiland. Door tactisch te spelen verzamel je zoveel mogelijk punten. Je moet proberen om als speler met je pion (stam) zo dicht mogelijk bij de vulkaan te eindigen. Onderweg verzamel je zoveel mogelijk edelstenen, daarmee scoor je punten. Je doet dit door de vijf dobbelstenen zo vaak te rollen als je wilt. Daarmee komt alles tot leven. Het lot van de dobbelstenen bepaald of je durft te winnen of niet.

Stratego Original – Bordspel

Stratego is een heel bekend strategisch bordspel. Bij dit bordspel is het de bedoeling dat je tegen je andere speler speelt. Vaak is het bij de originele variant, deze dat je het alleen met twee kunt spelen. Er is ook een variant van meer personen. Het mooie aan stratego is dat je al je mannetjes neerzet. Je vormt een leger en je bewaakt de vlag van je land. Er zijn bommen en allerlei mannetjes van het leger die elkaar kunnen verslaan. Hoe hoger hoe meer kans je hebt. Verover de vlag van je tegenstander en win. Plaats alles zo strategisch mogelijk en zorg ervoor dat de ander geen kans van slagen heeft.

De Zoektocht naar El Dorado – Bordspel

Speelgoed winnaar van het jaar 2020. Dit bordspel is niet zo bekend, maar wel heel favoriet. Je gaat op ontdekking in de goudenstad. Daar is het de bedoeling dat je op expeditie gaat. Combineer alle speelvelden en ga op ontdekking. Probeer om goud te verzamelen en te vinden. Je speelt het met vier kaarten en je moet zo tactisch mogelijk spelen. Een leuk spel waarin je veel moet nadenken en zoeken.

Rovers van de Noordzee

Een niet zo’n bekend spel, maar wel heel leuk om te spelen. Je verzameld een groep rovers en moet nederzettingen gaan plunderen. Hierbij is tactiek belangrijk. Verzamel zo veel mogelijk dingen en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk nederzettingen plundert.

De Legenden van Andor – Bordspel

Een spel waarbij je de legenden van Andor na speelt. Hier gaat je fantasie wel op hol. Maar je moet ook tactisch spelen. Je krijgt diverse kaarten waarmee je verder komt. Met de juiste tactiek verdedig je het land van Andor. Het is een mooie manier om samen te werken, waarbij veel tactiek komt kijken.

Monoploy

Dit spel mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Dit spel gaat namelijk juist om de juiste strategie. Want als je de juiste strategie handhaaft dan win je juist.

Bij dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk straten koopt. Daar kun je dan weer huizen op plaatsen. Door zoveel mogelijk straten te kopen en huizen te plaatsen verdien je geld. Het is een kwestie van met het juiste inzicht spelen. Mensen die vinden dit spel vaak erg leuk, al duurt het wel wat lang vaak. Het mooie is dat je geld verdient als er iemand op jouw straat komt. Dit kost de ander geld. Die wil natuurlijk niet verliezen. Dus moeten jullie beiden de juiste strategie voor jezelf bepalen.

Cluedo – Bordspel

Dit is een bekend misdaad spel waar veel om de juiste strategie wordt gevraagd. Je moet namelijk ontdekken wie er wanneer met het welk wapen een moord heeft gepleegd. Je gaat naar de diverse kamers, daarvoor zijn er al drie kaarten getrokken. In elke kamer leg je wapens neer en zo vraag je aan de ander welke wapens er waren. Op deze manier ontdek je of die wapens , kamers en personen er wel of niet waren. Zo ontdek je wat er in het hoesje met kaarten zit. Een spel waarbij je veel moet nadenken.

Veelgestelde vragen:

Wat is een strategisch bordspel?

Een strategisch bordspel is een spel waarbij veel nadenken wordt gevraagd van de spelers. Je moet goed nadenken wat je doet en niet zomaar toeslaan. Dan verlies je juist. Het is belangrijk dat je bij deze spellen de juiste strategie bepaald. Vaak zijn deze spellen zeer uitgebreid en vind je tal van mogelijkheden om de juiste strategie te bepalen.

Welke soorten strategische bordspellen zijn er?

Er zijn strategische bordspellen die inspelen op handelen en overwinnen. Maar er zijn ook bordspellen die juist vragen om samenwerken. Het is maar net wat voor spel je kiest. Ook zijn ze op leeftijd en aantal spelers ingedeeld.

Bekijk hieronder de volledige top-7 leukste bordspellen