Dit spel is een welkome aanvulling op het basisspel van Ticket to Ride. Het speelt zich af in Amsterdam in de tijd van de Gouden Eeuw. Je kunt veel gaan handelen en genieten van alle pracht en praal en de handel die je kunt drijven. Het is een mooie aanvulling die je snel tussendoor kunt spelen. Lees deze review en ontdek alles over deze uitbreiding.

Wat is er leuk aan deze uitbreiding?

Ticket to Ride Amsterdam is een mooie uitbreiding en te spelen met het basisspel van Ticket to Ride. Het mooie aan deze uitbreiding is dat het in een andere setting afspeelt dan normaal. Er zijn treinen maar karretjes waarmee je de straten van Amsterdam verkent. Je zet hier routes uit en volbrengt contracten. Het is de bruisende stad als het om wereldhandel gaat en met de juiste contracten en routes kun je veel punten verzamelen. Het is een standalone versie en deze is in 2020 uitgebracht. Hij is kleiner dan de meeste en je kunt hem vlot spelen. Je bent zo door de karren heen en de speeltijd is dan ook maar 20 minuten. Je speelt het spel met minimaal twee en maximaal vier spelers als je voor deze uitbreiding kiest. Het is te spelen vanaf acht jaar en ouder.

Hoe speel je deze uitbreiding?

De basis van het spel is eigenlijk het zelfde. Het enige verschil is dat je geen treinkaarten maar contracten in dit spel vindt. Om contracten te voltooien dien je handelsroutes aan te leggen met karren tussen punten in Amsterdam.

Een ander mooi nieuw element in Ticket to Ride Amsterdam zijn de handels-bonuskaarten. Deze ontvang je als je een route aanlegt en deze compleet is. De kar-symbolen zijn erop aangegeven. Het is een goed element en de routes zijn interessant en brengen twee punten op. Je legt de route zelf aan net als in ieder Ticket to Ride spel en daarnaast ontvang je een handels-bonuskaart.

Waarom zou je deze uitbreiding aanschaffen?

Het is een leuke uitbreiding die je zo in elkaar zet en uitspeelt. Indien je zin hebt om Ticket to Ride te spelen, maar geen lange speeltijd wenst, is deze uitbreiding ideaal. Het is daarom zeker aan te raden om deze uitbreiding eens te bekijken. Daarbij is er een totaal nieuw spelelement in dit spel te vinden. De karren maken het spel interessant en je kunt genieten van een andere manier van reizen. Het is tactisch om te spelen en de setting van het spel is prachtig.

Tips voor Ticket to Ride Amsterdam

Hier een aantal tips om dit spel beter te kunnen spelen:

Tip 1: Zorg voor veel bonuskaarten dit levert extra punten op.

Tip 2: Speel tactisch

Tip 3: Wees een echte handelaar en houdt alles goed in de gaten. Je speelt het spel vaak snel uit dus let goed op wat je doet.

Conclusie

Het mooie aan deze uitbreiding is dat hij eenvoudig is en je hem snel kunt spelen. Het is eens wat anders dan de standaard uitbreidingen. Het heeft een mooie spelelement en je kunt genieten van de contracten die je aan kunt gaan. Verder is het leuke dat je veel extra bonuspunten kunt verdienen bij dit spel. Er zit namelijk een nieuw spelelement in dat met de handels-bonuskaarten. Je kunt op deze manier veel extra punten verdienen en met een paar goede handelstechnieken heel snel winnen. Dat is het mooie aan deze uitbreiding.Het mooie aan deze uitbreiding is ook nog eens dat je kunt genieten van alle pracht en praal van de Gouden Eeuw. Kortom een uitbreiding die je zeker gezien de korte speeltijd gewoon aan moet schaffen.

Bekijk hieronder aanbiedingen en uitbreidingen van Ticket to Ride Amsterdam