Spellen kunnen duur zijn, maar in deze lijst vind je vast een spel dat in je budget past. Hou jij ook zo van spellen? Dan is dit een goede reden om deze lijst te checken. Hier vind je de leukste spellen onder de 20 euro.

Lijst met 10 leuke spellen onder de 20 euro

1. L.A.M.A. kaartspel

Het kaartspel L.A.M.A. is een leuk spel om te spelen. Bij dit spel krijgt iedere speler kaarten en deze moet je zo snel mogelijk zien kwijt te raken. Iedere speler legt een kaart af, lukt dit niet dan mag je passen of een extra kaart van de stapel pakken. Aan het einde van het spel krijg je voor elke kaart in je hand minpunten. Zorg er dus voor dat je er zo min mogelijk overhoudt.

2. Trice dobbelspel

In het dobbelspel Trice speel je met een rode en groene dobbelsteen. Op deze dobbelstenen staan letters in plaats van cijfers. De groene gooi je voor een beginletter en de rode gooi je voor een eindletter. Je hebt nog een witte dobbelsteen met cijfers, deze bepaald het aantal letters. Heb je alles gegooid? Dan is het de bedoeling dan je woorden bedenkt. Wie na zes rondes de meeste woorden heeft die heeft gewonnen.

3. Qwixx dobbelspel

Qwixx is een leuk dobbelspel dat je al onder de 20 euro kunt krijgen en met de hele familie of alleen kunt spelen. Iedereen dobbelt en je hoeft niet op je beurt te wachten. Wie de meeste punten heeft die wint.

4. Beverbende – Kaartspel

Bij Beverbende gaan tactiek en geheugen in de hand. Dit spel is zeer geschikt voor gezinnen maar ook voor volwassenen die een avondje een leuk spel willen spelen. Vier kaarten met strafpunten liggen voor je, je mag er twee bekijken. Ben je aan de beurt? Trek dan je kaart en voer er een actie mee uit. Je mag ook kaarten ruilen. De gene met de minste strafpunten wint de ronde.

5. Black stories

Los gitzwarte raadsels op. Dit spel bestaat uit kaartjes met moordraadsels. Een speler weet wat er gebeurt. De andere moeten raden hoe de moord is gegaan. Een leuk spel om te spelen wat niet heel lang duurt.

6. Pim Pam Pet

Een leuk spel wat al generaties lang wordt gespeeld. Draai aan het rad en trek een kaartje. Gebruik de letter en geef daarmee antwoord op het kaartje. Bijvoorbeeld: noem een stuk fruit met de letter A. Of noem een vervoersmiddel met de letter B. Je kunt het op twee niveaus spelen, daardoor is het geschikt voor diverse leeftijden. Deze versie is verkrijgbaar onder de 20 euro en in handige reiseditie. Hierdoor kun je het ook spelen als je op vakantie bent.

7. Saboteur

Dit is een leuk spel wat je met meer dan drie personen kunt spelen. De dwergen in dit spel (afhankelijk van wat jij bent) proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Een spannend spel waar veel bij komt kijken. Verkrijgbaar onder de 20 euro.

8. Codenames

Een leuk spel om te spelen waarbij je goed na moet denken. Er liggen vijfentwintig spionnen op tafel. Er zijn diverse teams elke speler weet welke bij zijn team horen. Lukt het jou om de aanwijzingen te geven van één woord, zodat jouw team de juiste aanwijzen en jullie als eerste contact maken met al hun spionnen?

9. Jatten

Bij dit spel wordt je een echte dief en mag je van de ander jatten. Het is een spel waarbij je van elkaar steelt om je eigen verzameling op te bouwen. Gaat het jou lukken?

10. Reclameraden

Ken jij alle reclame teksten nog? Bij dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk reclame teksten raadt. Speel in twee teams en kijk wie de meeste teksten weet.

€14,99
Tijdelijk niet op voorraad

Veelgestelde vragen:

Wat voor spellen zijn er?

Er zijn diverse spellen onder de 20 euro te vinden. Of het nu gaat om een bordspel of een kaartspel, er zijn genoeg van dit soort spellen onder de 20 euro te vinden. Niet iedereen heeft een ruim budget. Daarom is het fijn dat er ook spellen onder de 20 euro te koop zijn. Vaak zijn dit spellen die je op verschillende niveaus kunt spelen. Spellen onder de 20 euro zijn dus niet altijd eenvoudig.

Waar vind ik een spel onder de 20 euro?

Je kunt een spel onder de 20 euro online of in de winkel kopen. Het voordeel aan een webwinkel is dat ze vaak over een ruimer aanbod beschikken. Op deze manier kun je sneller een spel onder de 20 euro vinden. Check ook onze lijst met 10 spellen onder de 20 euro.

Bekijk hieronder de volledige top-10 spellen onder de twintig euro