Spelletjes zijn tegenwoordig enorm populair. Vooral bordspellen winnen aan populariteit. Niet vreemd, want vooral in de donkere winterdagen is het erg gezellig om met de hele familie aan tafel een spel te spelen. Het mooie aan bordspellen is dat je het met zijn allen kunt spelen en het zorgt voor verbinding. Maar wat zijn nu de meest populair bordspellen? Lees het in dit artikel en ontdek de 16 populairste bordspellen.

Dit zijn de 16 populairste bordspellen van dit moment

Bordspellen zijn altijd al populair geweest. Om je een handje te helpen om het leukste bordspel te vinden vind je hieronder een lijst met de 16 populairste bordspellen van dit moment.

1. Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe is een Engelstalig bordspel, maar op dit moment wel het populairste bordspel in Nederland. Dit spel is geschikt voor kinderen van en volwassenen van 8 jaar en ouder. Je kunt dit spel met 2 tot 5 spelers spelen. Het is een prachtig bordspel waar je echt veel plezier aan beleeft met het hele gezin.

In dit spel proberen spelers om trajecten tussen diverse steden te claimen, op deze manier proberen ze om de meeste punten te verzamelen. Pas wel goed op: indien het je niet lukt om een begin- en eindpunt te verbinden kost het je punten.

2. Het Jachtseizoen – Bordspel

Dit spel het jachtseizoen is voor 2 tot 4 spelers en iedereen van 10 jaar en ouder kan dit spel spelen. Maak een krachtig team met je vrienden en begin aan de ultieme jacht. Werk samen als een team en achterhaal op deze manier de locatie van de voortvluchtige. Het mooie aan dit spel is dat je jouw team kunt verdelen, op deze manier kun je de voortvluchtige te slim af zijn. Jij en je team krijgen iedere 10 minuten de locatie van de voortvluchtige door. Let op, na 4 uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren. Een spannend bordspel wat steeds meer bekendheid krijgt.

3. Monopoly Classic Nederland – Bordspel

Een klassiek spel dat iedereen kent. Wordt de grootste vastgoedmagnaat en handel in huizen. Dit spel is en blijft spannend. Het is een spel wat veel mensen vergeten, toch speelt men het nog steeds graag. Daarom mag dit spel niet ontbreken op nummer 3.

4. Azul – Bordspel

Terechte winnaar van de Nederlandse spellen prijs in 2018. Een vernieuwend spel waarbij je patronen moet vormen om de paleismuren van het paleis te versieren. Maar als je materialen verspild worden er punten afgetrokken. Een spannend en mooi bordspel.

5. 999Games Catan – Basisspel

Een bekend handelsspel waarbij je handel drijft en zoveel mogelijk grondstoffen moet verzamelen. Met die grondstoffen kun je dorpen- en steden bouwen. Elk dorp of stad is een punt waard. Heb je 10 punten dan heb je gewonnen. Pas op want met de struikrover kunnen je medespelers je tegenhouden.

6. 999Games Carcasonne

Mooi spel waarbij je gezamenlijk een klooster opbouwt. Je bouwt wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Door het plaatsen van landtegels en horigen probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen. Als alle landtegels op zijn wordt alles bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten wint.

7. 999Games Regenwormen – Dobbelspel

Een heerlijk spel voor de hele familie. Het spel duurt niet langer dan een half uurtje. Je gooit met 8 dobbelstenen. Leg de dobbelstenen met hetzelfde getal of een worm opzij. Gooi daarna nog een keer en leg de dobbelstenen opzij. Heb je hoger dan 20 gegooid? Dan mag je de steen van tafel pakken met het desbetreffende getal of die van een andere speler pakken. Maar neem je teveel risico en pak je getallen die je al eens gepakt hebt, dan moet je er een inleveren. Wie aan het einde de meeste regenwormen heeft wint.

8. Ik hou van Holland Bordspel

Een bordspel gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Speel alsof je in de show van Linda de Mol staat en win zoveel mogelijk rondes. Raadt de spreekwoorden en doe de quiz. Een interactief spel waarmee je veel plezier beleeft.

9. Lynx Zoekspel

Winnaar speelgoed van het jaar 2019. Een interactief spel waarmee je jouw hersenen traint. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als eerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

10. Levensweg Elektronisch Bankieren – Bordspel

Een spel waarmee je jouw leven op kunt bouwen. Je werkt met bankpasje en niet met geld. Jouw leven volg je, jouw weg is jouw geluk. Volg het spel en overwin de hindernissen, en wordt de rijkste speler. Mooi spel vol sensatie waarmee je jouw geluk kunt beproeven.

11. Mens erger je niet

Een klassieker die niet op deze lijst mag ontbreken. Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar. Loop de ronde met je kleur en verzamel de pionnen bij elkaar. Het is de bedoeling dat je jouw pionnen zo snel mogelijk in het speciale speelveld neerzet. Mooi spel waarbij je jezelf zeer snel kunt ergeren aan de ander.

12. 7 Wonders Duel – Bordspel

Een spel voor twee spelers.  In dit bordspel is elke speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen.Bouw een beschaving op. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning. 

13. Rummikub

Mooi spel waarbij je concentratie mee traint. Een prachtig spel met als doe zoveel mogelijk cijferreeksen met dezelfde kleur maken. Wie al zijn steentje als eerste op heeft die heeft gewonnen.

14. 999Games Patchwork

Doel van dit spel is om zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Bouw als eerste een deken en win extra punten. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten!

15. Everdell

Een nieuw bordspel dat in andere landen al zeer favoriet is, maar in Nederland nog niet zo bekend en lang uit. Toch een mooi spel waarvan ik vind dat het op de lijst hoort. Het is een fantasie achtig spel waarbij men in de lieflijke valei Everdell een groep boswezens vindt. Het is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers. Het is een stel waarbij je veel moet nadenken en dingen moet bouwen. De illustraties zijn prachtig en je waagt jezelf meteen in deze wonderlijke wereld.

16. Risk

Deze grote spel klassieker mag niet ontbreken op deze lijst. Het is een strategisch spel wat menig volwassenen wel kent. Probeer je missie in goede banen te leiden en verover de wereld. Het is een heerlijk spel om met de hele familie te spelen, waar veel tactiek en inzicht bij komt kijken. Kortom een heerlijk spel voor uren spel plezier.

Veelgestelde vragen

Wat is een bordspel?

Een bordspel is een spel wat meestal bestaat uit een standaard bord (van karton of plastic) waarop illustraties zijn weergegeven. Deze illustraties die geven het spel en spelverloop weer. Vaak werk je met pionnen en dobbelstenen, maar er zijn ook bordspellen met kaarten of andere dingen. Vaak zijn het spellen die je met grote groepen speelt. Al zijn er ook spellen die geschikt zijn voor twee personen.

Met hoeveel personen speel je een bordspel?

Over het algemeen speel je een bordspel met 2 of meer personen. Dit gaat gemiddeld tot 6 personen, maar kan ook meer zijn. Het is gezellig om met een groep een bordspel te spelen. Er zijn zelfs bordspellen voor kleine groepen van 2 personen.

Bekijk hieronder de volledige top-16 populairste bordspellen