Ticket to Ride is een spel dat niet meer mag ontbreken in je kast met bordspellen zo lijkt het haast wel. Ticket to Ride is een populair spel wat wellicht niet zo bekend is als spellen zoals Catan of Carcassonne. Toch komt dit spel aardig in de buurt. De hoeveelheid uitbreidingen van dit spel is ongeëvenaard te noemen, maar daarom juist zo leuk. Ieder jaar komen er nieuwe varianten en Ticket to Ride Europe is er daar een van. Het is een uitbreiding op het basisspel en hier kun je de review over dit spel raadplegen. Lees snel verder en ontdek waarom deze uitbreiding het waard is om aan te schaffen.

Hoe zit het spel in elkaar?

Je speelt dit spel met minimaal twee en maximaal vijf personen. De speeltijd van dit spel is doorgaans tussen de dertig en zestig minuten. Kinderen vanaf acht jaar en ouder kunnen het spel spelen. Het is ontwikkeld door Days of Wonder. Het is een mooie uitbreiding dat je aanvult op het basisspel. Het draait bij dit spel om niets anders van het maken van de beste routes met jouw treintjes die de meeste punten opbrengen. Je maakt een spoorwegnetwerk door heel Europa en krijgt diverse opdrachten waarbij je steden in Europa met je treinnetwerk verbindt. Indien je als eerste een verbinding maakt en claimt ontvang jij de punten. Je kunt meerdere waardevolle opdrachten voltooien en zo Ticket to Ride Europe proberen te winnen.

Waarom zou je dit spel moeten spelen?

Het mooie aan deze uitvoering is dat je vier opties kunt kiezen. Bij deze opties kun je kiezen wat je doet en op deze manier meer punten verdienen. Het leuke is dat je door heel Europa kunt reizen en op deze manier verloopt het spel net wat anders dan het basisspel. Hierdoor is het leuk om te spelen en komt er net wat meer tactiek bij kijken.

Hoe verloopt het spel?

Het spel is zeer eenvoudig en als je het basisspel kent dan speel je dit spel zo. Focus jezelf op de opdrachten die je hebt gekregen, het verbinden van twee steden in Europe. Die opdrachten staat op de verkregen bestemmingskaarten.  Je krijgt in dit spel te maken met een aantal keuzes:

  1. Je kunt treinkaarten pakken van de open of gedekte stapel
  2. Een route opeisen of claimen
  3. Extra bestemmingskaarten trekken
  4. Treinstations bouwen op een stad

Deze opties zorgen ervoor dat je meer mogelijkheden hebt en het spel makkelijk speelt, waardoor je meer punten kunt verdienen. Je kunt ook gebruik maken van veerboten als je niet verder kunt. Dit is vaak als er water is.

Tips voor dit spel!

Hier wat tips die ervoor zorgen dat je het spel makkelijker kunt spelen:

Tip 1: Indien een tegenstander van jou een route heeft geclaimd, waar jij graag gebruik van wil maken, dan is dat mogelijk door een treinstation op die stad te zetten. Op deze manier leen je dan als het ware die geclaimde route van jouw tegenstander. Handig om op deze manier makkelijker door het spel te gaan.

Tip 2: Je gaat door met de bestemmingskaarten, deze hebben allen ieder een puntenaantal op de kaart staan. Let goed op welke bestemmingen je met elkaar hebt verbonden. Je mag die punten nog eens extra optellen bij de punten die je al hebt. Maar alle bestemmingskaarten die je niet hebt volbracht krijg je juist als minpunten toekent. Houdt dit dus goed in de gaten.

Conclusie:

Het is een mooie aanvulling waarbij je uit veel opties kunt kiezen. Deze opties maken het spel juist zo leuk. De steden die je aan elkaar verbindt zijn herkenbaar waardoor je makkelijk door het spel heen komt. Verder is het mooi dat je dit spel met twee spelers als kunt spelen. Je hebt alleen wel het basisspel nodig. Wil jij een mooie uitbreiding? Dan is het zeker de moeite waard om naar deze uitbreiding te kijken. Er zitten extra spelelementen in die je niet snel in andere uitbreidingen vindt. Bovendien is het leuk dat je door heel Europa kunt reizen. Het is wel goed om in de gaten te houden dat het een uitgebreide uitbreiding is waardoor het geen spel is wat je in een kwartier afrond.

Bekijk hieronder aanbiedingen en uitbreidingen van Ticket to Ride Europa

€27,99
€32,99
Op voorraad