Monopoly wordt al generaties lang gespeeld. Een leuk spel waarbij je handelt en probeert om rijk te worden door middel van vastgoed. Monopoly is begonnen als basisspel, inmiddels zijn er al veel uitbreidingen en speciale edities op de markt. Check dit artikel en ontdek welke Monopoly edities en uitbreidingen er allemaal zijn.

Overzicht met Monopoly edities en uitbreidingen

Monopoly Classic Nederland

Dit is de originele versie van Monopoly in Nederland. Het spel heeft verder geen tekst en uitleg nodig, het is gewoon hetzelfde als alle andere versies. Het spel is wel in een nieuw jasje gestoken. Handel en verdien geld met hotels en huizen en wordt een echte vastgoed magnaat.

Monopoly Deal kaartspel

Kortdurend spel van 15 minuten waarbij je gebruik maakt van kaarten. Bij deze versie van Monopoly handel je ook, maar dan met kaarten. Het mooie aan dit spel is dat je zult genieten van het handelen en er erg handig in wordt.

Monopoly Junior

Kinderen willen vaak al Monopoly spelen, maar dan is het spel nog te moeilijk. Met deze versie leren ze om Monopoly te spelen en maken ze kennis met alle basisregels. Het is leerzaam, want ze leren om te rekenen met geld. De opzet is hetzelfde alleen is het wat vereenvoudigd en sluit het bij jongere kinderen aan.

Mevrouw Monopoly

Een erg leuke versie van Monopoly waarbij vrouwen in het voordeel zijn. Uitvindingen als Wifi en het kogelvrij vest uitgevonden door vrouwen komen aanbod. Bovendien verdienen vrouwen veel meer. Leuk om een echte vrouwen wereld mee te maken daar het normaliter vaak andersom is. Een spel waarbij mannen worden uitgedaagd om meer te gaan verdienen als de vrouw. Dit kunnen ze door middel van kans kaarten en het algemeen fonds en tactisch spelen.

Monopoly Game of Thrones

Dit is een speciale editie van the Game of Thrones. Deze populaire televisie serie heeft nu een eigen uitvoering. Het mooie is dat je jezelf helemaal in de serie waagt, je fantasie wordt hier werkelijkheid. Alles is perfect uitgevoerd en je beleefd de serie keer op keer weer. Hij wordt niet vaak uitgegeven dus koop hem nu hij er nog is.

Monopoly Lord of the Rings editie

Deze editie is geweldig mooi gemaakt en je geniet van alle personages uit de films. Geniet van de reis en maak deze samen met de Fellowship en claim de gebieden van de Middle-eart. Geniet van deze Monopoly Lord of the Rings editie! Verzamel de macht terwijl je gebieden binnendringt en daar bolwerken en forten bouwt om je bezit veilig te stellen. Je kunt zelfs relikwieën kopen, zoals de staven van de tovenaars. Word op deze manier de krachtigste speler van de Middle-earth en win het spel! Let op hij is engelstalig!

Monopoly Efteling

In dit spel ben jij de directeur van de Efteling. Je onderhandelt en bepaald welke attracties je wel en niet koopt, daar verdien je dan geld mee. Het is prachtig weergegeven en de sfeer van de Efteling komt helemaal tot zijn recht.

Monopoly voor Millennials

Bij deze editie gaat alles net even anders. Ervaringen zijn belangrijk en dit komt in dit spel naar voren. Verzamel ervaringen en verdien deze. Geld is hier overbodig en je wint als je zoveel mogelijk ervaringen hebt verzameld.

Monopoly 85e Verjaardag 

Monoply bestaat 85 jaar en dat viert ze met deze editie. Vol met glitter en veel spektakel kun je aan deze editie beginnen. Het is een spel waarbij je nog steeds handelt, maar nu in stijl.

Valsspelers editie

Wordt een echte valsspeler en win Monopoly op een andere manier. Pas op dat je niet wordt betrapt en geniet van alle spanning in deze editie. Een leuke manier om dit spel eens anders te spelen.

Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Een versie van Monopoly waarbij alles elektronisch gaat. Verder is het spel hetzelfde alleen bij deze editie kun je gebruik maken van een echte bankautomaat.

Veelgestelde vragen:

Wat is Monopoly?

Het woordt monopoly betekent dat je alleen heerser bent. Je hebt dus een goede positie ten opzichte van andere, eigenlijk maken andere spelers geen kans. Bij dit spel is het de bedoeling dat je door middel van handelen die positie in handen krijgt. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vastgoed in handen krijgt. Daar vraag je geld voor en zo kun je weer nieuwe straten, hotels, huizen en dergelijke kopen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij zoveel mogelijk in handen hebt.

Welke soorten Monopoly spellen zijn er?

Monopoly kent een basisspel en daarnaast zijn er veel uitbreidingen te vinden. Er zijn ook speciale edities van Monopoly uitgebracht bijvoorbeeld Monopoly Junior, dit is speciaal voor jongere kinderen. Ook zijn er nog andere edities zoals: Feest, Kermis en Euro edities.

Bekijk hieronder de volledige top-11 Monopoly-edities