Je hebt zin om een spelletje spelen. Alleen uren aan een tafel zitten dat trekt jou niet zo. Het is dan juist zaak om een spel te kiezen wat je even snel kunt spelen. Er zijn genoeg spelletjes te vinden die je snel kunt spelen, maar dan moet je wel weten welke. Daarom een Top 10 snelle spelletjes.

Top 10 snelle spelletjes

1. Qwixx – Dobbelspel

Met het Qwixx – Dobbelspel hoef je niet te wachten tot je gaat spelen. Je kunt gelijk aan de slag. Het mooie aan dit dobbelspel is dat je gooit en je de kleuren bij elkaar zoekt. Je moet zogenoemde reeksen maken. Wie het eerst een reeks heeft die heeft gewonnen.

2. Clever – Dobbelspel

Weer zo’n leuk dobbelspel wat je even snel kunt spelen. Clever – Dobbelspel is verkozen tot spel van het jaar 2019. Het mooie aan dit spel is dat je meteen aan de slag gaat. Dobbel en vul een van de bijbehorende categorieën in. Let goed op en kijk wat de ander doet. De overgebleven dobbelstenen moet je op het zilveren dienblad leggen. Dit kan je veel punten kosten. Wees dus slim en beslis niet meteen wat je doet.

3. Lost Cities

In dit compacte spel ga je meteen aan de slag. Je gaat op expeditie en je speelt dit met zijn tweeën.Het is de kunst bij dit spel om diverse expedities te bouwen. In totaal bouw je er vijf. Het mooie hier aan is dat je op deze manier snel kunt zijn en je tegenstander te slim af.

4. Saboteur – Kaartspel

Saboteur – Kaartspel is een kaartspel wat je in dertig minuten met drie tot tien spelers kunt spelen. Het mooie aan dit spel is dat iemand de saboteur is, maar je weet niet wie. Je moet elkaar vertrouwen, maar ook in de gaten houden. Dit spel is van 999Games.

5. Beverbende – Kaartspel

Beverbende – Kaartspel is een snel kaart spel wat je in twintig minuten kunt spelen. Bij dit spel gaat het om tactiek. Je krijgt vier kaarten met strafpunten, deze leg je gedekt voor je neer. Maar je mag er niet mee dan twee bekijken. Je trekt als je aan de beurt bent een kaart en daar doe je een actie mee. Je kunt hem zo neerleggen, ruilen of invloed uitoefenen. Degene met de minste strafpunten wint.

6. Regenwormen

Dit spel regenwormen kun je in dertig minuten spelen. Het behoort daarmee ook zeker tot de snelle spellen. Je gooit de dobbelstenen en legt de dobbelstenen met de worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken!  Neem niet te veel risico en kijk goed wat je doet.

7. Code names

Dit spel speel je in teams. Het duurt maar 15 minuten. Je moet raden wie de ander is die er op tafel ligt. Lukt het jou en je team om te ontrafelen met een woord welke kaarten bij je horen?

8. Dixit

Dit snelle bordspel is makkelijk om mee te nemen en makkelijk om te spelen. Het duurt niet langer dan dertig minuten. Het mooie aan dit spel is dat je eigenlijk weinig regels hebt. Je omschrijft een kaart die je in je hand hebt. De ander moet dit raden. Een mooi en uitdagend spel.

9. Second Chance

Een puzzelspel waarbij je in je eentje of met meerdere kunt spelen. Het is een snel spel waarbij je in je raster om de beurt een puzzel stuk tekent. Wie is het snelst? Wie heeft de puzzel snel af?

10. Qwinto

Net als Qwixx is Qwinto een snel dobbelspel om te spelen als je wat wilt doen maar niet heel veel tijd hebt. Het mooie aan dit spel is dat je gewoon gooit en dat je het aantal ogen invult dat je hebt. De speler die slim het resultaat van de worp in één van de drie gekleurde rijen schrijft en de meeste bonuspunten scoort wint het spel!

Veelgestelde vragen:

Wat is een snel spelletje?

Een snel spelletje is een spel dat erop gericht is om snel te spelen. Logisch, de naam zegt het al. Het zijn vaak leuke spelletjes die je alleen of met meerdere kunt spelen. Het leuke aan een snel spelletje is dat je even je tijd verdrijft, met elkaar speelt, bezig bent en er veel lol mee hebt. Vaak duren deze spelletjes niet langer dan 15 minuten.

Welke soorten snelle spelletjes zijn er?

Er zijn diverse soorten snelle spelletjes te vinden. Je kunt denken aan: snelle kaartspelletjes, snelle bordspelletjes of snelle dobbelspelletjes.

Bekijk hieronder de volledige top-10 snelle spelletjes

Tagged in:

,