Dobbelspellen zijn leuk om te spelen. Het mooie aan dobbelspellen is de eenvoud en het is gezellig om te spelen met de hele familie. Op dit moment zijn dobbelspellen erg populair. Niet vreemd, want je speelt het zonder dat je erbij na hoeft te denken. Vaak zit er ook veel spanning in.

Soms zijn er momenten waarop je meer tijd hebt om spellen te spelen. Je zit op die momenten meer met je familie in huis. Lange bordspellen kunnen leuk zijn, maar dobbelspellen bieden het voordeel dat ze niet lang duren. Je kunt dus heel eenvoudig even tussendoor een spelletje doen. Perfect voor een quality-time moment met je familie.

In dit overzicht vind je een aantal dobbelspellen, welke zorgvuldig zijn geselecteerd. Het mooie hieraan is dat je zo alle populaire dobbelspellen op een rij ziet. Weet jij al welk dobbelspel je gaat kopen? Check hier de lijst.

Wat zijn de voordelen van dobbelspellen?

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je een dobbelspel zou willen aanschaffen. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen:

  • Dobbelspellen zijn over het algemeen geschikt voor een ruime leeftijd categorie
  • Je kunt deze spellen met veel mensen samen spelen
  • De dobbelspellen zijn vaak eenvoudig
  • Ze zijn vaak betaalbaar
  • Er is veel variatie in
  • Het is gezellig om samen een dobbelspel te spelen

Waar moet je opletten als je een dobbelspel aanschaft?

Indien je een dobbelspel aanschaft kun je kiezen uit een heleboel soorten. Ondanks dit grote aanbod zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zoals:

  • De leeftijdscategorie
  • Het aantal spelers. Als je intentie is om het dobbelspel met de hele familie te spelen moet je goed opletten dat dit spel geschikt is voor meer dan twee personen.

Wat zijn de beste 11 dobbelspellen voor de hele familie?

Er zijn veel soorten dobbelspellen te vinden. Maar weet jij wat het beste bordspel is dat je met je hele familie kunt spelen? Raadpleeg de lijst met beste dobbelspellen voor de hele familie.

Lijst met 11 dobbelspellen voor de hele familie

1. Qwixx – Dobbelspel

Het Qwixx – Dobbelspel is een spel dat geschikt is voor de hele familie. Het mooie aan dit dobbelspel is dat je niet op je beurt hoeft te wachten. Iedereen kan namelijk de worp benutten. Je krijgt punten als je de getallen op het scoreblad aankruist. Het spel is zeer eenvoudig om te spelen en je kunt genieten van de spanning tot de laatste worp. Een zeer aanstekelijk spel waarmee je mensen kunt aansteken. Dit spel is geschikt voor 2 tot 5 personen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit spel spelen.

2. Regenwormen – Dobbelspel

Regenwormen is een compact dobbelspel wat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit dobbelspel is te spelen met een groep tot 7 personen. Het mooie aan dit spel is dat het niet lang duurt en je kunt het overal spelen. Kun je tot 36 tellen? Dan kun je mee doen. Bij je beurt gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt de getallen die hetzelfde zijn of met een worm opzij. Is het totaal hoger dan 20 en je hebt minstens een worm gegooid? Dan mag je de steen met het betreffende getal van de tafel of van de ander pakken. Neem niet te veel risico en pak niet alles wat je ziet.

3. Clever – Dobbelspel

Clever is genomineerd in 2019 voor het spel van het jaar. Het is geschikt voor 8 jaar en ouder, je speelt het met je hele gezin en het is een tactisch dobbelspel. Indien je aan de beurt ben dobbel je, vul één van je geworpen dobbelstenen bij de bijbehorende categorie in. Elke categorie heeft zijn eigen manier van punten tellen. Kies slim en let op het aantal overgebleven dobbelstenen. De dobbelsteen met een lager resultaat moet je serveren op een zilveren dienblad aan de andere spelers. Je bent in dit spel continu bezig en daardoor is het spannend.

4. Keer op Keer 2 – Dobbelspel

Keer op keer is een geweldig dobbelspel wat je in je eentje en met maximaal zes personen kunt spelen. Vul zo snel mogelijk kolommen, rijen en vakken met kleuren. Bij elke beurt kies je een kleur en een gedobbeld cijfer. Op deze manier kun je heel eenvoudig diverse kleurcodes bij elkaar dobbelen. Het is een mooi spel om te spelen wat zorgt voor de nodige spanning.

5. Geven en Nemen – Dobbelspel

Dit dobbelspel van 999 Games is zeer geschikt om met de hele familie te spelen. Het mooie aan dit dobbelspel is de variatie. Je hebt geen standaard scorevel. Om beurten maak je dat zelf, dit doe je door een aantal kaarten van tafel te kiezen. In de loop van het spel stellen spelers elk hun eigen speelveld samen. Kies de juiste combinatie en maximaliseer je score. Omdat alle spelers continu in dit spel met elkaar betrokken zijn kun je genieten van het resultaat. Dit spel is meeslepend en het vereist geluk en tactiek.

6. Ravensburger Brandweerman Sam Dobbelsteen puzzel- pocketspel

Dit dobbelspel van Ravensburger is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Niet elke familie heeft al grote kinderen, daarom mag er in deze lijst ook een dobbelspel voor kleine kinderen staan. Dobbel de juiste afbeelding en pak het puzzelstukje. Op deze manier kun je een hele puzzel in elkaar zetten. Een gezellig spel wat je met je kind samen kunt doen.

7. Pitstop

Dit dobbelspel van Haba is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Met de gekleurde dobbelsteen gooit je kind de kleur die jij hebt? Dan mag je een vakje verder gaan. Op deze manier gaat iedereen verder en kom je vooruit. Wie als eerste bij de finish is wint.

8. 1000 Bommen & Granaten! Dobbelspel

Een geweldig dobbelspel wat helemaal in het teken staat van piraten. Met de 8 dobbelstenen moet je zoveel mogelijk symbolen dobbelen. Je kunt doorgaan tot dat je een schedel hebt. Dan moet je stoppen met je beurt. Het is een geweldig interactief spel en je moet kiezen tussen stoppen of doorgaan.

9. Pechvogel – Dobbelspel

Dit dobbelspel van 999Games is het gemeenste dobbelspel ooit. Het doel is om vier gelijke resultaten te halen, maar je kunt bij de ander resultaten pikken. Op deze manier blijft de spanning erin en geniet je van een optimaal spel.

10. Yahtzee

Dit bekende dobbelspel mag niet op deze lijst ontbreken. Het is eenvoudig en kent veel combinaties. Dobbel en win als eerste als je jouw score blad vol hebt. Een leuk spel voor de hele familie.

11. Catan: Het Dobbelspel

Er is nu ook een kolonisten van Catan dobbelspel. Met dit spel bouw je worp naar worp. Het is spannend en net even iets anders dan het bordspel van Catan. Het is leuk om te spelen en gezellig voor de hele familie.

Veelgestelde vragen

Wat is een dobbelspel?

Een dobbelspel is een spel waarbij je met dobbelstenen een spel speelt. Vaak moet je deze in een beker schudden en speel je voor een bepaald doel. Het is prettig om op deze manier samen een spel te spelen. Er zit vaak een mooi doel achter het dobbelen.

Voor welke leeftijdscategorie is een dobbelspel geschikt?

Er zijn verschillende soorten dobbelspellen in omloop. Elk dobbelspel is geschikt voor een andere leeftijdscategorie. Er zijn zelfs dobbelspellen te vinden voor kinderen vanaf 3 jaar. Op deze dobbelstenen wordt dan met kleurtjes gewerkt of plaatjes.

Bekijk hieronder de volledige top-11 dobbelspellen voor de familie