Puzzelen is leuk om te doen. Puzzels zijn dan ook al eeuwenoud. Je kunt diverse soorten puzzels hebben. Je kunt denken aan puzzels op papier met woorden of sudoku’s, maar je kunt ook puzzels hebben die je in elkaar moet zetten. Het is eigenlijk een soort plaat die dan uit elkaar is gehaald. Het mooie aan dit soort puzzels is dat je er als volwassenen veel plezier aan kunt beleven. Het is vaak niet moeilijk om een mooie puzzel te vinden, maar sommige kunnen soms echt te eenvoudig zijn. Dit zijn de top 8 leukste puzzels voor volwassenen.

Top 8 leukste puzzels voor volwassenen

1. Amy Design puzzel 1000st

Een puzzel met 1000 stukjes waarbij je zult genieten van de mooie natuurplaten. Het is een mooie puzzel waarbij je zult genieten van de fraaie afbeelding. De puzzel is 68 cm bij 49 cm. Het is een fraaie puzzel die je makkelijk in elkaar kunt zetten. Het mooie aan deze puzzel is dat hij niet al te groot is. Daardoor kun je hem gerust laten liggen om hem later weer af te maken.

2. Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum – 2 x 1000 stukjes

Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum – 2 x 1000 stukjes zijn twee puzzels in een doos. Je zult dus wel even zoet zijn met deze puzzel. Jan van Haasteren is een bekend fenomeen in puzzelland. Het mooie aan zijn puzzels is dat hij prachtige afbeeldingen met humor erin maakt. Dit maakt puzzelen nog veel leuker. Deze puzzel is prachtig opgezet en je zult ervan genieten. Het is een puzzels waar je wel even zoet mee bent.

3. Ravensburger Krypt Puzzel Black – Legpuzzel – 736 stukjes

Deze puzzel is zeer geschikt om te maken als je zin hebt om te puzzelen. Het is een niet zo’n grote puzzel dus je bent er wel even mee bezig, maar hij is niet zo makkelijk al hij lijkt. De kleuren lopen in elkaar over en lijken erg op elkaar. Daarom is de uitdaging voor deze puzzel ook zo leuk. Het is een prachtige puzzel waar je veel plezier aan zult beleven.

4. Gradient – Puzzel

Een prachtige puzzel van 1000 stukjes met veel kleur. De kleuroverloop maakt de puzzel erg uitdagend. Het mooie hieraan is dat je heel snel zult denken dat het stukje past, maar doordat de kleur zo veel overloopt is het moeilijker dan je denkt. Je zult goed naar de vorm moeten kijken. Krijg jij deze puzzel opgelost?

€27,99
Tijdelijk niet op voorraad

5. Ravensburger puzzel De Nachtwacht – Legpuzzel – 1500 stukjes

Ravensburger puzzel De Nachtwacht – Legpuzzel – 1500 stukjes is een kopie van de nachtwacht, maar als je goed door puzzelt heb je dus dadelijk wel de nachtwacht in je huis liggen. Het mooie aan deze puzzel is dat hij echt heel erg natuurgetrouw is. Verder is hij mooi in elkaar gezet. Hij bestaat uit 1500 stukjes, je bent dus wel even bezig om deze puzzel in elkaar te zetten. Het mooie is dat het sneller gaat dan je denkt als je eenmaal bezig bent en geniet van dit mooie schilderij.

6. Wasgij Retro Destiny 4 De Wasgij Spelen – Legpuzzel 1000 Stukjes

Het mooie aan een Wasgij puzzel is dat je het niet alleen doet. De personen op de puzzel die doen ook wat waardoor je goed moet kijken wat ze doen. Je kunt dus niet zomaar alles aan elkaar leggen. Kijk daarom goed naar wat ze doen en kijk of het met elkaar klopt. Op deze manier zul je sneller een prachtig pronkstuk in elkaar zetten en genieten van de prachtige afbeeldingen van deze puzzel.

7. Jan van Haasteren Eurovisie Songfestival puzzel – 1000 stukjes

Geniet van deze puzzel van Jan van Haasteren. Hij staat bekend om de prachtige afbeeldingen. Dit keer een afbeelding van het songfestival. Een prachtige puzzel waarmee je heel snel zult genieten van een mooi geheel. Je moet wel goed kijken en veel geduld hebben. Deze puzzel bestaat uit 1000 stukjes.

8. Ravensburger – Disney Mickey Mouse Fantasia puzzel – legpuzzel – 1000 stukjes

Ravensburger – Disney Mickey Mouse Fantasia puzzel – legpuzzel – 1000 stukjes is zeer geschikt voor grote kinderen en volwassenen die van puzzelen houden. Het is een mooie grote legpuzzel waar je veel mee kunt. Disney beschikt over diverse afbeeldingen. Deze met Mickey Mouse is een hele mooie die jou zeker zal aanstaan.

Veelgestelde vragen:

Wat is een puzzel?

Een puzzel is iets waarbij je jouw denkvermogen moet gebruiken. Het is iets waarbij jouw hersenen iets moeten oplossen. Dit kan een raadsel of een andere opdracht zijn, maar het kan ook een puzzel in spelvorm zijn.

Welke soorten puzzels zijn er?

Er zijn diverse soorten puzzels te verkrijgen. Zo zijn er 2D en 3D puzzels. Het zijn allemaal puzzels die tot de verbeelding spreken en jouw hersenen aan het denken zetten. Verder zijn er puzzels die over heel veel kleine stukjes beschikken of puzzels met moeilijke of makkelijke afbeeldingen. Hoe dan ook je wordt aan het werk gezet.

Wat is de beste puzzel voor een volwassenen?

Je kunt natuurlijk als volwassenen een kinder puzzel maken. Dit is makkelijk en je kunt op deze manier alles snel klaar hebben. Maar dat is niet waarvoor een puzzel bedoeld is. Het zal je gaan vervelen. Daarom is een puzzel met veel stukjes beter voor een volwassenen. Wat de beste puzzel is hangt natuurlijk af van jouw eigen voorkeur. Maar kijk vooral naar de moeilijkheidsgraad.

Bekijk hieronder de volledige top-8 leukste puzzels