Ken jij 30 Seconds? Het is het partyspel om te spelen op een zaterdagavond. Het leuke aan dit spel is dat je het heel makkelijk in teams kunt spelen. Ideaal dus als je met een grote groep vrienden bent. De kunst bij dit spel is dat je in dertig seconden vijf begrippen zo snel mogelijk omschrijft. Je mag het woord niet noemen maar wel: praten, zingen, uitbeelden, neuriën en dergelijke. Alles mag als je het woord maar niet gebruikt. Maak kennis met 30 Seconds en alle varianten en uitbreidingen op dit spel. Lees dit artikel en check de lijst. Op deze manier ontdek jij de versie die bij je past.

Overzicht met 30 Seconds spellen en uitbreidingen

30 Seconds basisspel

Dit spel is pas vanaf 2011 echt populair geworden in Nederland. Al bestaat 30 Seconds wel al veel langer. Mensen hebben ontdekt hoe leuk het is om samen met een team te spelen en hoeveel lol je samen kunt hebben als je iets moet uitbeelden maar het woord niet mag noemen. Het mooie aan dit spel is dat je het in teams speelt. Ideaal voor grote families en vriendengroepen. Zo valt niemand buiten de boot. Je speelt dit spel door de 240 kaarten te verdelen, daarna maak je teams. Zorg ervoor dat je vooral veel lol hebt en een team samenstelt waar jullie je fijn bij voelen. Het gaat niet om winnen, het gaat bij dit spel echt om de lol die je samen hebt. Vervolgens pak je met je team een kaart en een iemand moet het begrip gaan uitbeelden. Dit wordt handen- en voeten werk en rare capriolen uithalen, want je mag het woord zelf niet zeggen. Dat is er zo hilarisch aan dit spel. Je kunt de lol op en zult genieten van de tijd samen met je vrienden. Koop dit basisspel en begin aan leuke avonden samen.

30 Seconds uitbreiding

30 Seconds wordt veel gespeeld. Zeker als je het vaker speelt is een uitbreiding wenselijk. Je zult namelijk op den duur alle begrippen wel kennen. Niet leuk, want dan raden de andere ze snel. Bij deze uitbreiding krijg je meer kaarten, ook worden er nieuwe woorden met die van de oude kaarten gecombineerd. Zo hebben mensen die het spel vaker spelen geen voordeel.

30 Seconds Junior

Volwassenen willen vaak 30 Seconds spelen maar voor kinderen is dit ook een geweldig leuk spel. Helaas, zijn veel begrippen vaak te moeilijk, maar met de junior editie komt daar nu verandering in. Geniet van deze versie en speel dit spel samen met je kinderen. Hoeveel lol zullen jullie hebben op een avond.

30 Seconds Everyday Life

Dit spel is genomineerd tot spel van 2017 het mooie is dat je 30 Seconds speelt in een heel andere versie. Deze versie is subliem en je maakt gebruik van begrippen uit het dagelijks leven. Hoe hilarisch is dat? Het is leuk en staat dichtbij je. Maar is het nu niet te makkelijk? Nee, in tegendeel je zult verstelt staan van de begrippen en je leert zelfs nog dingen die je niet kent.

30 Seconds Vlaamse editie

Vlaamse woorden verschillen soms nogal van het Nederlands, ook al leren Vlamingen Nederlands op school. Het dialect is nogal verschillend. Daarom is het zo mooi dat er nu ook een Vlaamse editie van dit spel op de markt is. Speel dit spel als je kennis hebt van Vlaams of als je het gewoon leuk vindt.

Veelgestelde vragen:

Wat is 30 Seconds voor een spel?

30 Seconds is het spel waarbij je het woord dat je moet uitbeelden omschrijft zonder het uit te spreken. Het is dus eigenlijk een verboden woord wat je niet moet zeggen, maar dat je teamleden wel moeten raden. Door het uit te beelden door middel van gebaren, zang, dans en dergelijke geef je jouw teamleden de kans om het juiste woord te raden. Het is een hilarisch party spel waarmee je uren lol kunt beleven.

Wat voor soorten 30 Seconds spellen zijn er ?

Je hebt het basis 30 Seconds spel en de junior uitvoering. Daarnaast heb je nog speciale uitvoeringen en allerlei uitbreidingen. Je vindt een speciaal overzicht van deze 30 Seconds spellen en uitbreidingen in dit artikel.

Bekijk hieronder alle 30 Seconds spellen en uitbreidingen