Lees snel de Ticket to Ride India & Switzerland review en ontdek hoe deze uitbreiding in elkaar zit. Het is een prachtige uitbreiding op het basisspel Ticket to Ride en je zult al snel ontdekken waarom deze uitbreiding niet in je collectie mag ontbreken.

Waarom zou je deze uitbreiding aan moeten schaffen?

Voordat je gaat lezen hoe het spel in zijn werk gaat is het handig om te weten : ‘Waarom je deze uitbreiding aan zou moeten schaffen?’ Deze uitbreiding is een welkome aanvulling en biedt veel leuke spelelementen. Je kunt uit twee spelborden kiezen namelijk; India en Zwitserland. Het mooie is dat je bij beiden te maken krijgt met veel nieuwe elementen die het spel net weer wat spannender maken. Je kunt het spel makkelijk onder de knie krijgen, zeker als je het basisspel al kent. Het mooie verder is dat je door twee landen kunt reizen. Verder is het hetzelfde als het basisspel.

Hoe gaat het spel?

Days of Wonder bracht in 2011 Ticket to Ride India & Switzerland uit als tweede uitbreiding. Het bestaat uit een dubbelzijdig speelbord. De India variant is voor twee tot vier spelers en de Zwitserland variant is voor twee tot drie spelers. De kaarten zijn krap opgebouwd, dit maakt het competitief. Het is voor gevorderde spelers, maar als je van een uitdaging houdt ook zeker voor beginners geschikt. De speelduur is ongeveer zestig minuten. Je hebt wel het basisspel nodig.

Nieuwe mogelijkheden in Ticket to Ride India & Switserland

In de basis blijven de spelregels van Ticket to Ride gewoon weer in tact. Wel is het belangrijk om te weten dat er nieuwe spelelementen te vinden zijn. Zo kun je bij deze uitbreiding genieten van de tunnels die worden toegevoegd. Je moet zo meer betalen dan je denkt. Ook zijn er nieuwe typen bestemmingskaarten in het spel te vinden waarbij je steden met landen en landen met landen met elkaar verbindt.

Ticket to Ride India speelzijde (2 tot 4 spelers)

De India uitbreiding is zeer interessant. De kaart is niet ruim opgezet waardoor het zeer competitief is. Je maakt gebruik van erg korte en enkele routes. Het aanbod dubbele routes is redelijk beperkt. Wat betreft nieuwe elementen zijn er veerboten en de Grand tour of India.

Veerboten in Ticket to Ride India

Het mooie aan dit spel is dat er veerboten zijn toegevoegd. Deze zijn trouwens niet speciaal nieuw, deze ze zitten ook in een aantal andere Ticket to Ride spellen. Bij de veerboten moet je een route aanleggen van bijvoorbeeld zes grijze vakjes waarvan er twee een locomotief zijn. Bij de grijze vakjes mag je altijd zelf kiezen. Je kiest dan welke kleur treinkaarten je gebruikt, zolang deze maar allemaal in dezelfde kleur zijn. Dit is belangrijk om te weten. Je moet bij de veerboten wel echt verplicht locomotieven gebruiken. Hierdoor zijn de routes wat lastiger.

Grand tour of India voor bonuspunten

De Grand tour of India is een nieuw element maar wel een uniek onderdeel waarmee je bonuspunten kunt verdienen. Het mooie hieraan is dat je twee steden met elkaar moet verbinden met twee totaal verschillende routes. Hier komt een stukje extra spelelement bij kijken met extra strategie en tactiek. Je kunt hier veel bonuspunten mee verdienen. Het moet je dan echter wel lukken om twee steden met elkaar te verbinden met twee totaal verschillende routes. Hier zit ook een stukje tactiek en strategie achter waarmee je zeer veel bonuspunten kunt verdienen. Indien het je lukt om één stad via deze manier ‘dubbel’ te verbinden, dan krijg je vijf bonuspunten. Lukt dat met een tweede stad, dan krijg je direct al tien bonuspunten. Een derde stad twintig punten, en zo iedere opvolgende stad tien meer bonuspunten.

Zwitserland

Bij dit spel is er niet veel veranderd. Het is eigenlijk hetzelfde als het basisspel. Het enige is dat je hier gebruik moet maken van tunnels, wat een extra risico met zich mee brengt. Verder is het spel in opzet hetzelfde en kun je gewoon genieten van een mooie nieuwe kaart erbij.

Tips voor het spel!

Lees deze tips en speel het spel met succes:

Tip 1: Lees alle spelregels goed door vooral als je de India variant speelt. Je kunt namelijk veel punten verdienen als je goed weet hoe het in elkaar steekt.

Tip 2: Let goed op de tunnels hier kun je veel punten verliezen.

Conclusie:

De India uitbreiding is een totaal nieuwe uitbreiding en een echte toevoeging op het spel. De Zwitserland variant is verder een mooie aanvulling, maar niet heel erg bijzonder. Het is wel een mooie uitbreiding die veel perspectief biedt. Je zult genieten van alle elementen en de extra bonussen die je ontvangt. Speel dit spel met plezier en ontdek hoe leuk deze uitbreiding is.

Bekijk hieronder aanbiedingen en edities van Ticket to Ride India & Zwitserland