Carcassonne is een leuk spel om te spelen. Als je dit spel eenmaal speelt wil je niets anders meer. Wat mooi is met dit spel is dat je er uren speel plezier aan kunt beleven. Het mooie aan dit spel is dat je door het samenwerken echt met elkaar verbindt. Het is goed voor de sfeer en het is een spel waarbij niet echt veel verliezers zijn. Een heerlijk spel om de hele avond te spelen. Bovendien zijn er veel uitbreidingen waardoor het niet snel verveeld. Ontdek alle uitbreidingen en geniet van dit spel.

Overzicht met beste Carcassonne spellen en uitbreidingen

Carcassonne Big Box 3

In deze Big Box ontvang je het basisspel met maar liefst 11 uitbreidingen. Zo ben je in een keer klaar en kun je het spel lekker lang met al je vrienden en familie spelen. Bouw samen een Franse stad en geniet van dit unieke legspel. Het mooie aan deze versie is dat het basisspel bij een aantal uitbreidingen al in de box zit.

999 Games Carcassonne De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

Deze uitbreiding is een welkome aanvulling op het bestaande basisspel. De stad wordt bedreigd door een draak, zonder de hulp van de fee kunnen ze de stad niet beschermen tegen de draak. Met deze uitbreiding geniet je van een fantastisch sprookje dat tot leven komt.

999 Games Carcassonne Kathedralen & Herbergen

Fijne uitbreiding waardoor je het spel met vele kunt spelen. Een prachtig spel die zorgt voor meer uitdaging en met deze uitbreiding gaat dat zeker lukken. Alleen te combineren met het basisspel.

999 Games Carcassonne Kooplieden & Bouwmeesters

In een stad komen ook kooplieden voor. Met kooplieden en bouwmeesters bouw je jouw Carcassonne basisspel met een mooie uitbreiding uit. Met deze uitbreiding kun je ook in de stad gaan handelen. Handel met alle handelswaar en geniet van dit prachtige spel.

999 Games Carcassonne Graaf, Koning en Consorten

Met deze uitbreiding kun je genieten van kleine mini uitbreidingen. Je kunt extra punten verdienen en op het laatste moment meer inzetten. Deze uitbreiding geeft het spel een extra dimensie.

999 Games Carcassonne Bruggen, Burchten en Bazaars

Breidt de stad nog meer uit en maak burchten en ga handelen op Bazaars. Met de bruggen kun je oversteken en de stad nog groter maken. Zorg wel voor een grote tafel, want met deze uitbreiding heb je dat zeker nodig.

Carcassonne De Toren

Met deze uitbreiding kun je torens bouwen. Het voordeel aan het bouwen van torens is dat je op deze manier andere spelers gevangen kunt nemen. Een nieuwe dimensie die zorgt voor extra spanning.

Carcassonne: Schapen & Heuvels Bordspel – Nieuwe editie

Prachtig spel waarbij je kunt genieten van de schapen en het spel zelf. Een heerlijk spel wat je met de hele familie kunt spelen. Een welkome aanvulling op het huidige spel en je kunt het prima combineren. Geniet en speel samen.

Carcassonne Junior

Kinderen willen Carcassonne vaak ook mee spelen. Helaas, is het vaak veel te moeilijk. Nu kunnen kinderen dat ook spelen dankzij deze versie. Kinderen zullen genieten en hun eigen stad kunnen bouwen. Het is goed voor hun geheugen, educatief en het is gezellig om samen spellen te spelen.

Veelgestelde vragen:

Wat is Carcassonne?

Het is een bordspel waarbij je gezamenlijk aan een stad bouwt. Door wegen, steden, dorpen en huizen te bouwen leg je een prachtige stad aan. Je kunt punten verdienen en door slim te leggen kun je zelfs winnen. Een prachtig legspel om samen te spelen.

Welke soorten Carcassonne spellen zijn er?

Er zijn diverse soorten Carcassonne spellen te vinden. Zo zijn er spellen die ervoor zorgen dat je echt het basisspel kunt spelen, deze kun je dan uitbreiden met kastelen, kerken en dergelijke. Ook kun je meer punten verzamelen en een grotere stad leggen. Een heerlijk spel waar je uren zoet mee bent en dat door de vele uitbreidingen nooit verveeld. Ontdek Carcassonne en alle uitbreidingen op dit spel in dit artikel.

Bekijk hier alle spellen en uitbreidingen van Carcassonne