Ticket to Ride Japan & Italy is een zeer geliefd spel. Dit spel neemt je mee op hoge snelheidstreinen en laat je alle regio’s zien van deze landen. Het is een interactief spel waarbij je veel tactiek gebruikt. Ticket to Ride heeft vele versies en is een geliefd spel. In dit artikel bespreken wij deze versie. Je vindt in dit artikel tips en uitleg over het spel. Laat je inspireren door dit artikel en ontdek waarom dit zo’n fantastisch spel is.

Wat houdt het spel in?

Ticket to Ride is een mooi spel om te spelen. Vooral het aantal uitbreidingen maakt het spel zeer geliefd. Deze versie van het spel beschikt over diverse aanvullingen die het spel nog meer uitbreiden. Zo krijg je te maken met twee landen namelijk: Italy en Japan. Verder brengt dit spel een heel nieuw concept mee. Zo kun je gebruik maken van de zogenoemde hoge snelheidstreinen waardoor je de routes kan voltooien nadat een speler er een heeft gebouwd. Dit is zeer interessant omdat je dit in geen van de andere Ticket to Ride spellen terug ziet komen. Indien je deze versie aanschaft krijg je het volgende:

  • Dubbelzijdig speelbord, Japan en Italië
  • Twee boekjes met spelregels: één voor Japan, één voor Italië
  • Scoremarkers voor iedere speler
  • Hogesnelheidslijnen
  • Veerpontkaarten voor Italië
  • Set bestemmingskaarten voor Italië
  • Set bestemmingskaarten voor Japan

Verder krijg je nog meer in het spel waardoor het een zeer welkome aanvulling is. Hieronder leggen we de rest van het spel uit:

Hogesnelheidslijnen die door iedere speler gebruikt mogen worden

In dit spel mag je gebruik maken van de zogenoemde hogesnelheidslijnen, nadat ze gemaakt zijn door een andere speler. Het mooie is dat je dus op hogesnelheidslijnen van andere spelers kunt rijden en zo je eigen bestemmingskaarten kunt voltooien. Het bouwen van een hogesnelheidslijn levert punten op voor degene die hem heeft gebouwd.

Losse scoremarker en scorespoor voor hogesnelheidslijnen

In dit spel krijg je te maken met een marker in je eigen kleur, deze dien je te verplaatsen op het losse scorespoor rechts onderin de kaart dit gebeurt bij het aanleggen van een hogesnelheidslijn. Je verplaats de marker dan zoveel vakjes na gelang de lengte van de hogesnelheidslijn. Aan het einde van het spel worden de punten uitgerekend. Doe je daar niet aan, dan kun je 20 strafpunten krijgen.

De veerbootkaarten

Deze kaarten zijn een toevoeging op het speelbord van Italië. In het basispel kun je altijd kiezen uit drie belangrijke acties zoals: route aanleggen, treinkaarten of nieuwe bestemmingen. Bij deze uitbreiding krijg je een vierde namelijk de veerbootkaarten. Een mooie manier om verder je route aan te leggen en het spel te verkennen.

Tips:

Tip 1: Verbindt de extra regios’ en ontvang meer bonuspunten

In dit spel kun je met de Italië uitbreiding veel regio’s met elkaar verbinden. Dit levert veel bonus punten op. Als tip wordt je nu meegegeven dat je nog drie speciale regio’s in dit spel krijgt. Indien je deze allen verbindt telt deze voor twee regio’s in plaats van voor een. Zo krijg je de regio’s :Sardegna, Sicilia en Puglia.

Tip 2: Leg zelf genoeg hogesnelheidslijnen aan

Je kunt veel extra punten verdienen met deze hogesnelheidslijnen. Leg deze daarom zelf veel aan je kunt er veel extra punten mee genereren.

Conclusie over dit spel:

Deze uitbreiding is vernieuwend en brengt een hele nieuwe dimensie in het spel zelf. Japan is de sterkste toevoeging en brengt veel spanning mee. Je kunt veel extra punten verdienen door de aanleg van een hogesnelheidslijn, dit brengt veel interactie met zich mee. Je kunt veel meer punten verdienen en de spelers worden daardoor actiever.

Het mooie aan Italië is de extra veerponten, dit is vernieuwend en maakt het spel nog leuker. Wel is het zo dat het geen enorme verandering aan het spel zelf toevoegt. Japan daarentegen biedt mee toevoeging door de hogesnelheidslijnen. Vooral het stad-in-stad element om steden binnen Tokyo te verbinden naar een eventuele andere stad is leuk.

Bekijk hieronder aanbiedingen van Ticket to Ride Japan/Italy