Kleuters vinden spelletjes vaak ontzettend leuk om te spelen. Het mooie aan spelletjes voor kleuters is dat ze er ook nog eens veel van leren. Daarom is het goed om samen met je kind een spel te spelen. Ontdek de Top 10 spelletjes voor Kleuters.

Top 10 spelletjes voor Kleuters

1. Ravensburger Bunny Hop – Kinderspel

Een fantastisch spel voor je kleuter. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar vinden het geweldig om deze konijnen race te spelen. Het is een heerlijk spel waarbij je kind inzicht creëert. Geniet van dit leuke spel en speel het samen met je kind.

2. Toren van Pisa – Original

Een bekend spel voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Je kind ontwikkeld er diverse skills mee zoals: inzicht, motorisch vermogen, denk vermogen en leert kleuren. Het is een leuk spel en je kunt het met meerdere personen spelen.

3. Goliath Banana Joe – Kinderspel


Goliath Banana Joe – Kinderspel is spannend en je kind zal enorm veel lol beleven aan dit spel. Het is leuk om dit Vang het aapje en bewaak je bananen. Een interactief spel waarbij je kind alleen maar zal lachen.

4. Mr. Bucket Kinderspel

Mr. Bucket Kinderspel is voor kinderen vanaf 3 tot en met 6 jaar oud. Het mooie aan dit spel is dat het interactief is. Je kind is dus veel in beweging. Vang al die gekleurde balletjes en win.

5. Goliath Let’s Go Fishing Original (ML)

Een bekend spel waarbij je kleur een vis moet vangen. Het spel draait rond en met een hengel moet jouw kind zoveel mogelijk vissen proberen te vangen. Het is leuk om te spelen en je kind zal er veel lol aan beleven.

6. Pop Up piraat

Een spannend spel voor je kleuter. Bij dit spel steekt je kleuter zwaarden in het vat. Maar pas op de piraat kan eruit springen! Erg geestig en leuk om samen met je kleuter te spelen. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar oud.

7. Vos Laat Los (NL) – Kinderspel

Dit Vos Laat Los (NL) – Kinderspel is voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. Het is een spel waar je kleuter veel van kan leren. Je kleuter zal veel lol hebben als je dit spel samen speelt. Vul het kippenhok met kippen en win.

8. Rupsje Nooit Genoeg spel

Dit spel van Rupsje Nooit Genoeg is een spel waarbij je kind ervoor moet zorgen dat de rups groter wordt. Het is een spel gemaakt na aanleiding van het alom bekende prentenboek. Het is zeer geschikt voor kleuters en spreekt tot hun verbeelding.

9. Kleuren Torentjes

Een leuk en leerzaam spel voor jou en je kleuter. Maak zo snel mogelijk als eerste een torentje met kleurtjes. Het is zeer geschikt om samen te spelen.

10. Smart Games Roodkapje Deluxe – Kinderspel

Roodkapje is een bekend sprookje. Dit spel speelt daarop in. Het spel bestaat uit 48 opdrachten. Je kind zal zijn best moeten doen om niet door de volg gevangen te worden. Een interactief spel wat jouw kleuter zeer vast en zeker zal waarderen.

Veelgestelde vragen:

Wat voor soorten spellen zijn er voor kleuters?

Spellen voor kleuters zijn vaak erg eenvoudig. Het zijn spellen die gericht zijn op hun ontwikkelingsniveau. Hierdoor vind je spellen die aansluiten bij je kind. Het mooie aan een spel voor een kleuter is dat ze zo zijn ontwikkeld dat je kleuter er veel plezier aan beleeft. Er zijn spellen die gericht zijn op het leren van kleuren, cijfers en letters, dit zijn educatieve spellen. Er zijn ook spellen die erop gericht zijn om je kind te leren samenwerken of inzicht te ontwikkelen.

Wat is een spel voor kleuters?

Een spel voor kleuters is een eenvoudig spel. Het is ook een spel wat nooit te lang duurt. Kleuters hebben namelijk een korte spanningsboog. Het mooie aan een spel voor kleuters dat het helemaal in de belevingswereld past. Het is vaak een spel dat echt met veel kleur, verhaal en plaatjes is samengesteld.

Bekijk hieronder de volledige top-10 leukste spelletjes voor kleuters