Bordspellen zijn leuk. Vooral kinderen vinden het leuk om borspellen te spelen. Niet zo vreemd, want het zorgt voor verbinding. Bovendien krijgen ze op die manier extra aandacht van hun ouders. Het is vaak een fijn moment wat ze dan hebben. Er zijn al bordspellen te verkrijgen voor kinderen vanaf 1 jaar. Vaak zijn dit hele simpele spelletjes. Vanaf oudere leeftijd zijn er meer bordspellen te verkrijgen. Het is goed om je kind een bordspel te laten spelen, want je kind leert er veel van. Maar wat is nu het leukste bordspel voor je kind? Lees dit artikel en raadpleeg de lijst.

Hoe vind je een bordspel dat aansluit bij de leeftijd van je kind?

Er zijn al bordspellen te verkrijgen voor kinderen vanaf 1 jaar, alleen zijn die er niet veel en niet zo uitgebreid. Vanaf een jaar of 3 zijn er meer bordspellen te verkrijgen. Deze zijn vaak veel uitgebreider. Vanaf een jaar of 5 komen er bordspellen die veel meer aansluiten bij de beleving van je kind. Je vindt het juiste bordspel door naar je kind te kijken. Dit is niet moeilijk, want vaak staat er een leeftijds indicatie op de doos.

Waarom zou ik een bordspel voor mijn kind kopen?

Bordspellen zijn goed voor kinderen. Maar waarom? Lees het in deze lijst:

  • Kinderen leren ervan
  • Het helpt bij hun ontwikkeling
  • Het sluit aan bij hun beleving
  • Ze leren om te verliezen
  • Hun denkvermogen wordt gestimuleert
  • Het is goed voor hun motoriek

Lijst met leukste bordspellen voor kinderen tot 12 jaar

1. Levensweg Elektronisch Bankieren – Bordspel

Bij dit bordspel leren kinderen om hun eigen leven te volgen. Ze leren keuzes te maken en ze kunnen leren om met geld om te gaan. Ze bouwen een eigen familie en volgen al gedurende hun spel een levensweg. Het is een bekend spel en nog steeds favoriet bij veel kinderen. Dit bordspel is voor kinderen vanaf 8 jaar.

2. Monopoly Junior

Monopoly is nog steeds een erg populair spel, maar voor jonge kinderen wel wat moeilijk. Daarom is er een junior variant. Deze variant leert kinderen om te handelen en rekenen met geld. Het is vaak in thema’s uitgevonden die meer bij kinderen aansluiten.

3. Catan Junior – Bordspel

Catan is een populair spel, maar veel kinderen vinden het basisspel vaak nog te moeilijk. Daarom is er nu een junior variant op de markt. Het is een mooi spel en kinderen leren er mee handelen. Het is eigenlijk in basis hetzelfde kwa idee alleen is het vereenvoudigd.

4. Levensweg junior

Bij levensweg leren kinderen om hun eigen leven te gaan plannen. Ze komen langs allerlei opdrachten en leren zo om keuzes te maken. Het echte spel is voor kinderen vanaf 8 jaar. Die staat ook in deze lijst. Toch zijn er kinderen die liever de junior variant spelen. Vaak is deze spelvariant net iets makkelijker. Daarom staat deze ook in deze lijst. Dit spel is voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

5. Carcasonne Junior

Carcasonne is een populair spel. Veel kinderen willen dit spelen, maar vinden het vaak te moeilijk. Daarom is er door 999Games een makkelijkere variant op de markt gebracht. Dit spel is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ze maken gebruik van veel kleurtjes en leren zo om iets op te bouwen. Het is in eenvoud echt fantastisch en kinderen beleven er veel lol aan.

6. Jungle Race

Laat je kind racen door de jungle met dit spel. Het is mooi opgezet en je kind zal er echt van genieten. Het mooie aan dit spel is dat kinderen helemaal in de jungle beleving komen. Kinderen spelen dit spel erg graag. Niet vreemd daar dit spel helemaal in jungle thema is uitgevoerd.

€22,99
Op voorraad

Veelgestelde vragen:

Wat is een bordspel?

Een bordspel is van origine een bord van karton of plastic waarop het spel staat afgebeeld. Daarop kun je dan het spel spelen. Vaak heb je dan pionnen en ene dobbelsteen. Bekende bordspellen zijn: Ganzenbord en mens-erger-je-niet.

Welke soorten bordspellen zijn er?

Tegenwoordig is er veel diversiteit op het gebied van bordspellen. Zo zijn er bordspellen die heel standaard zijn, maar er zijn ook bordspellen die veel uitgebreider zijn. Zo zijn er bordspellen die uit allerlei poppetjes bestaan, of hele puzzels en constructies. Op deze manier is er meer variatie. Ook zijn bordspellen op leeftijd ingedeeld.

Bekijk hieronder de volledige top-6 beste bordspellen voor kinderen