Ga jij op reis? Heb jij kinderen? Of ga je op reis met een grote groep? Dan is het handig om een leuk spelletje mee te nemen. Spelletjes zijn leuk om te spelen. Bovendien is het leuk tijdverdrijf. Maar spellen nemen veel plaats in beslag. Daarom zijn reisspelletjes ideaal. Bekijk daarom de lijst met 10 leukste reisspelletjes.

Lijst met 10 leukste reisspelletjes

1. Horen zien en zwijgen reisversie

Ken jij de wereldberoemde aapjes? Die aapjes met gebaren? De ene aap die houdt zijn handen op zijn oren, de andere die houdt zijn handen voor zijn ogen en de andere voor zijn mond. Heb jij wel eens meegemaakt dat je niet meer kon horen? Of dat je moest zwijgen? Of heb je wel eens meegemaakt dat je niets meer kon zijn? Weet jij hoe dit is? In dit spel kom je daarachter.

Deze reiseditie van horen, zien en zwijgen is geschikt voor twee personen vanaf achter jaar en ouder. De ontwikkelaar is University Games. Het spel is erg bekend en leuk om te spelen. Het is een hilarisch party-spel. Met dit spel zal het lachen je vergaan. Het mooie aan dit spel is dat je er echt iets van op steekt. Stel vragen aan elkaar. Ontdek de humor en geniet met je mede speler.

2. Rummikub The Original Travel – Reiseditie

Dit prachtige spel is er nu ook in reiseditie. Het mag niet op de nummer twee van deze lijst ontbreken. Het is een bekend spel, wat al jaren door vele generaties en families wordt gespeeld. Maak jij de mooiste cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje? Wie heeft als eerste alle cijfers op tafel liggen? Dit spel vergt inzicht, tactiek en durf. Het mooie aan dit spel is dat kinderen vanaf zes jaar het al kunnen spelen. Het duurt ongeveer 40 minuten en het is geschikt voor twee tot vier spelers. Geniet van een avondje Rummikub met je hele familie. Neem dit spel dus lekker mee op vakantie.

3. Monopoly reiseditie

Monopoly is een bekend spel. Dit spel wordt al generaties lang door veel mensen gespeeld. Handel en verdien veel geld. Wordt een echte vastgoed magnaat, ook als je op vakantie bent. Kies daarom voor de reiseditie van monopoly. Dit spel van Hasbro is voor acht jaar en ouder en vanaf twee tot zes spelers.

4. Zeeslag – Reisspel

Hasbro Games brengt veel bekende spellen in reiseditie op de markt. Zeeslag is daar een van die spellen van. Wil jij je vloot naar de overwinning leiden? Dat kan met de compacte versie van zeeslag. Pas op dat jouw tegenstander jouw vloot niet naar de haaien stuurt. Met jouw eigen spelcasette kun jij een eigen strategie bedenken en jouw strijd samenstellen.

5. Mens Erger Je Niet Reiseditie

Dit spel mag absoluut niet op deze lijst ontbreken. Daarom staat hij ook op nummer vijf. Het leuke is dat dit spel nooit verveelt. Ga jij jouw tegenspeler ergeren? Win jij dan het spel? Het is eenvoudig, maar het blijft leuk. Een bordspel in reiseditie wat zeker tot een van de betere reisspelletjes behoort. Geniet vanaf twee tot vier spelers van dit geweldige spel. Al generaties wordt het gespeeld. Niet vreemd, want je kunt er veel lol mee behalen.

6. Wie is het? – Reisspel

Ontdek jij als eerste wie het is? Dit spel is bekend op televisie maar ook als groot spel. Je kunt er veel lol mee hebben, zeker op vakantie. Daarom is er nu een reisspel van dit bekende spel wat je met je hele familie kunt spelen. Het mooie is dat je het met twee personen speelt. Ook als je maar met zijn tweeën op vakantie bent is dit spel dus erg leuk.

7. Auto-Bingo – Tin Box

Een autoreis kan erg lang duren. Daarom is het leuk om onderweg een spelletje te spelen. Wat is er nu leuker dan bingo? Daarom op nummer zeven een reisspelletje wat jouw autoreis wat leuker maakt. Vooral met kinderen is het leuk om te spelen. Geniet tijdens je reis en streep dingen af die je onderweg tegenkomt.

€16,99
Tijdelijk niet op voorraad

8. Qwirkle Reiseditie – Reisspel

999Games heeft dit prachtige spel op de markt gebracht. Het is nu ook in reiseditie verkrijgbaar. Het spel is hetzelfde als het bordspel, alleen kun je het makkelijk meenemen. Het is zelfs op de camping tafel te spelen. Leg de tegels met verschillende kleuren en symbolen aan elkaar. Win en geniet van dit geweldige spel.

9. Clever

Een geweldig dobbelspel wat je uren zoet houdt. Je kunt dit spel zeer eenvoudig meenemen op vakantie. Het is een heerlijk spel om op een zwoele zomeravond te spelen. Geniet met je gezin, maak de mooiste combinaties. Wees slim en dobbel. Let goed op en maak de beste combinaties. Je zult verstelt staan van alles wat je kunt combineren. Je kunt dit spel alleen of met meerdere mensen spelen. Ook is het geschikt voor kinderen vanaf achter jaar en ouder.

10. Set! Kaartspel

Set is een sterk visueel spel wat geschikt is om mee op reis te nemen. Het ideale reisspelletje om in je eentje of met meer mensen te spelen. Je zult jezelf niet snel vervelen op vakantie. Er liggen twaalf symbolen op tafel. Er zijn symbolen met vier eigenschappen in drie varianten. Kleur, hoeveelheid, vulling en vorm. Zoek tegelijkertijd een set, maar wees snel.

Zie je een set? Roep dan heel snel set. Het spel stopt even, je laat je kaarten zien. Vorm je een set? Dan mag je ze houden. Zo niet dan leg je ze weer terug. Je mag pas weer mee doen als je een goede set hebt gevonden. De kaarten worden weer aangevuld.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn reisspelletjes?

Reisspelletjes zijn vaak kleinere versies van het originele spel. Deze zijn speciaal ontworpen om mee op reis te nemen. Het grote voordeel hieraan is dat ze niet veel plaats in beslag nemen. Er zijn ook reisspelletjes die alleen in reiseditie worden uitgevoerd. Hier zijn dus geen grotere versies van. Dit komt alleen niet heel vaak voor.

Welke soorten reisspelletjes zijn er?

Er zijn diverse soorten reisspelletjes te verkrijgen. Zo zijn er reisspelletjes voor kinderen en voor volwassenen. Vaak wordt er gekeken naar de leeftijd. Ook zijn er zijn spelletjes voor twee personen of voor grote groepen. Er zijn kaartspelletjes, dobbelspelletjes en bordspelletjes.

Bekijk hieronder de volledige top-10 leukste reisspellen