Bordspellen zijn altijd leuk om te spelen. Veel mensen spelen in tijden van de lockdown spellen met hun familie. Niet vreemd, want het is gezellig en je bent met elkaar. Maar wat zijn nu de beste bordspellen? Welke spellen zijn er allemaal? Wat voor spellen kun je met je hele familie tijdens de lockdown spelen? Dit zijn allemaal vragen die in dit artikel worden beantwoord. Dit gaat aan de hand van vragen, informatie en een lijst met 7 beste bordspellen tijdens een lockdown. Lees snel verder en ontdek deze spellen.

Waarom zou je tijdens een lockdown een bordspel spelen?

Deze vraag wordt door veel mensen gesteld. Je kunt toch ook iets anders doen. Dit is natuurlijk waar, maar je kunt nergens heen. Televisie kijken wordt ook maar saai. Op den duur zijn bordspellen een leuke optie om samen met de familie te spelen. Het is gezellig en je bent een hele tijd bezig. Vaak leren je kinderen er ook nog van. Bovendien zorgt het voor verbinding.

Hoe vind je het bordspel dat bij je past?

Kijk eens in deze lijst met 7 beste bordspellen. Deze selectie is zeer nauwkeurig gemaakt. Er zitten zelfs bordspellen tussen die je voorheen niet kende. Verder kijk je naar de leeftijd, het aantal spelers en de vorm van het spel. Kies een spel wat lang duurt, of kies een spel waarbij je moet handelen, tactisch denken of samenwerkt.

Lijst met 7 bordspellen voor tijdens een lockdown

1. De slimste Mens Ter Wereld – Bordspel

De slimste Mens is een bekend televisieprogramma in België en Nederland. Het wordt veel bekeken. Het mooie aan dit programma is dat er aan de hand van allerlei vragen de kennis van de mens wordt getest. Nu kun je dit spel in je eigen huis spelen. Het is leerzaam en ook erg leuk om te spelen tijdens een lockdown. Je bent namelijk met kennis bezig en je speelt het samen. Je komt zelfs dingen te weten waarvan je nog niets wist. Met meer dan 6000 vragen geniet je van urenlang speel plezier. Het spel heeft alle elementen van de televisie quiz.

2. Hedbanz – Wie Ben Ik Spel – Spelletjes voor Volwassenen en Kinderen

Dit is gebaseerd op het bekende televisie programma Wie ben ik. De tegenstander die pakt een kaartje en doet deze op zijn of haar hoofd. Aan de hand van vragen moet diegene raden wie hij is. Het is een spel dat uitstekend is voor tijdens de lockdown. Je bent er een gehele tijd mee zoet en je hebt super veel lol.

3. Monopoly Classic Nederland – Bordspel

Een klassieker die echt op de lijst moet staan. Je handelt in vastgoed en je wordt rijk of arm. Het duurt lang en daarom is het ideaal om te spelen tijdens de lockdown. Verzamel alle straten en verdien veel geld.

4. Wedden dat je het kan? – Gezelschapsspel

Een hilarisch nieuw spel wat zeker op deze lijst moet. Je bent lekker bezig met de hele familie. Het leuke is dat je er van alles bij moet doen. Speel de opdrachten bij dit spel en laat zien dat je het kan.

5. Jungle Race

Een spel waarbij je tegen elkaar door de jungle moet racen. Je kiest welk dier je bent en je gaat tegen je andere teamleden racen. Het wedstrijd element is leuk om samen met je tegenstanders te beleven. Het spel is voor vijf jaar en ouder. Het is mooie opgezet en je geniet van alle dieren en elementen in het spel.

€22,29
Op voorraad

6. 7 Wonders Duel – Bordspel

In dit spel speel je een echt duel tegen elkaar. Je speelt dit spel met twee spelers. Het mooie eraan is dat je beiden een leider bent en een duel vormt tegen elkaar. Niet iedereen heeft een groot gezin, daarom is dit spel geschikt voor mensen die maar met zijn tweeën zijn. Tijdens de lockdown wil je ook wel wat anders doen dan televisie kijken. Je speelt in een tijdperk en je kunt allerlei punten halen. Het is een spannend spel waarbij je van alles moet leren en doen. Het vergt tactiek en je geniet van alle opdrachten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn bordspellen?

Bordspellen zijn spellen die over het algemeen aan tafel worden gespeeld. Bestaande uit een spelbord met pionnen en een dobbelsteen. Dat is van origine zo. Toch zijn er veel varianten in te verkrijgen en zijn bordspellen tegenwoordig zeer uitgebreid. Je vindt bordspellen met allerlei soorten opdrachten en dergelijke.

Welke soorten bordspellen zijn er?

Er zijn diverse soorten bordspellen. Bordspellen met opdrachten, in teams, bordspellen met allerlei opdrachten, pionnen, speelvelden en dergelijke. Vaak kun je uit tactische bordspellen kiezen of de standaard bordspellen.

Bekijk hieronder de volledige top-6 leukste spellen tijdens een lockdown